fredag 29 april 2022

Prunus Accolade

 

Precis lagom till fredag, valborgsmässoafton och första maj börjar vårt vackra Prunusträd skifta i rosa.

Det är inte varje år den blommar så där överdådigt som de här träden kan göra för den står i en zon som gränsar till vad den klarar när den blommar så här tidigt.
Så tråkigt när knopparna fryser ihjäl, men desto roligare när de, som nu, fortsätter att slå ut till fluffiga ljust rosa blommor!

Önskar er alla underbart vackra dagar.
Vi ses igen i maj för nu är vi alldeles strax där.....i den första riktigt grönskande vårmånaden. Åh vad jag har längtat hit!

Soliga KRAMAR

Birgitta



9 kommentarer:

  1. Alldeles underbara träd! Såg att de är på väg att slå ut här på torget också. Då blir det lilla Kungsträdgården här!

    Önskar också dig en fin Valborgshelg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så härligt att ha lilla Kungsträdgården att njuta av! Bilderna från Kungsträdgården i Stockholm är helt underbara. Nu är vi inne i maj och mitt kommentarsfält strular igen efter en uppdatering. Suck! Provar att svara anonymt och se om det fungerar.
      Kramar till dig från mig!
      Birgitta

      Radera
  2. Förstår att ni tycker om erat vackra träd. Ska i veckan in till stora staden och hoppas att det fortfarande blommar i Kungsträdgården. Det är ju en kort blomning där.

    SvaraRadera
  3. Hur kunde inlägget bli anonymt? Ovan inlägg och detta är från Betty.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är något som strular i kommentarsfältet...igen....även för mig. Yngsta sonen försökte hjälpa mig på distans och rekommenderade mig att prova att svara anonymt och det fungerar ju, men jag hoppas vi kan hitta det som felar så det fungerar som vanligt igen!
      Har sett bilder från Kungsträdgården där hela allén av Prunus blommar. Det är ju som en dröm. Hoppas det prunkar fortfarande så du får njuta av det!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  4. Så fint att ha det i trädgården! Jag njuter av blommande körsbärsträd i Kungsträdgården...vilket är av samma sort!
    Ha en fin söndaag!
    KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har ju lyxen att kunna se blomningen "live" i Kungsträdgården. Måste vara en helt magisk känsla att gå där under de blommande träden! Det ger en speciell känsla även för mig när jag kikar upp genom vårt rosa fluffmoln, även om det bara är ETT fluffmoln :-) Så vackert!
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  5. Åh vilket härligt rosa fluff! Ja nu är äntligen maj här, som vi längtat...
    Vårkram från Titti & ett ljusgrönt Öland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar Titti! Jag kikar alltid in på din blogg från vackra Öland, men av någon anledning kan jag inte kommentera. Det jag skriver försvinner bara när jag försöker publicera.....och nu är jag utkastad som administratör i kommentarsfältet även i min egen blogg och får kommentera anonymt. Håhåjaja....blir så trött på teknik som inte bara fungerar :-(
      Ja, nu är underbara maj månad här och för varje dag som går blir det grönare i träden och jag njuter av alla vårblommor som kikar upp i rabatterna!
      Önskar dig fina dagar! Kram
      Birgitta

      Radera