torsdag 21 april 2022

Vitsippor

 Oj vilken värme vi har haft, och sooool från klarblå himmel varenda dag!

Maken svettas på uthustaket, och jag varvar skurandet av tegelpannor med trädgårdsjobb för det bara exploderar av blommor och grönska!

Vi har vitsippor lite här och där på vår tomt, men det har nog aldrig tidigare blommat så rikligt som i år.  Så vackert!

Jag rensar aldrig rabatterna på hösten utan krattar bara in en massa torra löv som skydd och låter perennernas stänglar stå, så det blev plötsligt bråttom med att få undan lövtäckena och klippa ner de torra stänglarna eftersom de nya späda gröna bladen redan sträcker på sig!

Prognosen säger svalare och molnigare väder till helgen, men jag är helt nöjd så länge jag slipper minusgrader och snö! Med lite svalare väder kanske vi får njuta lite längre av vårens alla vackra blommor......och i morgon borde uthustaket vara vädersäkrat med papp och läkt.....och 200 tegelpannor äntligen vara färdigskurade och redo att klä taket igen. DET är något att fira! 

Så vi säger VÄLKOMMEN FREDAG, tar fram grillen i morgon kväll, korkar upp en flaska vin och unnar oss en helt ledig kväll......och jag ska banne mig sätta på mig något helt annat än smutsiga jobbkläder :-)

Det är torsdag idag, men jag önskar er alla ändå en jättefin fredag!
KRAM
Birgitta




4 kommentarer:

  1. Oj så många sippor hos dig. Underbart. Jag längtar efter så den första buketten! Här mitt i stan och med en besvärlig ischias har jag inte sett en enda än. Fortsätt njut av sipporna medan de blommar och ha det så gott i det underbara lagomvädret vi har.

    Önskar dig en trevlig helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch så tråkigt med ischias! Hoppas verkligen du slipper det snart så du kan ge dig ut och kika efter de vackra vitsipporna. Våra vitsippor står mitt i värsta solgasset så det är kanske därför de blommar så rikligt nu när solen slösar med sitt ljus och sin värme.
      Allt gott önskar jag dig! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Vitsippor är underbara. . . har plockat både vita och blå (aj aj såg just att de är fridlysta)! och några andra som jag inte vet namnet på! Det är nu som naturen är som vackrast!
    Ha en fin och avkopplande helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns fantastiskt att få den här starten på våren! Tänk att det fortfarande är april och att vi har hela vackra maj och juni framför oss.....mina absoluta favoritmånader!
      Njut av dina vårsippor och ha en jätteskön helg! Kram
      Birgitta

      Radera