fredag 8 april 2022

Hipp Hipp Hurraaa

 

Sticker in med ett HURRA till vår gammeltax Rocky som fyller 12 år idag!

Bilden är inte tagen precis idag, men man skulle kunna tro att den är det för snö i skägget hade han definitivt när han kom in efter att ha varit ute en sväng i morse. 

Rocky är husses hund, har alltid varit det. Han gick rätt fram till maken när vi var och tittade på valpkullen och även om vi inte fick välja den gången utan ta den hane som blev sist kvar var det Rocky som följde med hem. 

Han var alfahannen i kullen, kaxig, envis och så full av energi så jag blev alldeles matt. Gammeltaxen Ricki försökte visa att hon var högst i rang, men gav snart upp och bara tittade på oss med bedjande ögon när Rocky hängde i hennes öron, baktassar och päls. Brukar ibland tänka att han får igen nu när Rambo gör ungefär likadant, bara det att Rambo inte är hälften så enveten som Rocky var i den åldern :-)

Ricki dog när hon var drygt 14 år och då förändrades Rocky totalt. Han var då 2 1/2 år och från att ha varit som en studsboll utan kontroll lugnade han ner sig från en dag till en annan och blev världens gosigaste.....men husses hund har han alltid varit mycket mer än mattes hund även om matte kan duga när inte husse är hemma :-)

Ha en riktigt mysig fredag!
Kram
Birgitta




4 kommentarer:

  1. Vi önskar Grattis ifrån Kil Tänk att han är 12 år! Linnea hjälper mig att fixa kommentar Har aldrig gjort det i en blogg förut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk att åren går så fort och att liten energisk studsboll blir en gosig gammeltax :-)
      Roligt att veta att ni är in här och kikar.....och alltid roligt att få en kommentar!
      Kram och ha en fin (snöig) lördag!
      Birgitta

      Radera
  2. Grattis till Rockys 12 år! Slår mig när jag läser att han förändrades när kompisen dog. . . det gjorde vår katt också! Hon blev en helt annan katt och väldigt kelig! Och så kan det nog vara när någon som varit så bestämmande i ens närhet gått bort!
    Ha en fin lördag (Här snöar det fortfarande för fullt)!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte om det har med konkurrens att göra, eller rangordning, eller något annat, men med Rocky var det så uppenbart att han blev så mycket lugnare när han blev ensam herre på täppan. Han har ju inte varit speciellt förtjust över att få in Rambo i huset heller, men numera händer det till och med att de busar med varandra en liten stund då och då.....likväl som de kan hamna i luven på varandra.....om de inte bara ignorerar varandra :-)
      Hoppas vi får takdropp istället för mer snö nu, eller åtminstone regn istället för snö!
      Kram till dig Miranda Maräng!
      Birgitta

      Radera