onsdag 13 april 2022

Gardiner

 

Så här såg det ut i vårt kök innan köksbordet hivades ut och blev putsat och målat.

Dukarna har avlöst varandra allt eftersom de blivit fulla med fläckar och stearin. Det har varit vitt, blommigt i vitt, grönt och svart, mörklila, rosa, grått och den sista i linnebeige var inte ens en duk utan ett påslakan som fick agera duk :-)

Gardinerna sydde jag redan då vi flyttade till vårt lilla röda hus 2013. Kapporna är upprullade vackert broderade överlakan och längderna billiga lakan från det blågula varuhuset. Alla våra pengar gick då till renovering så det gällde att hitta billiga lösningar på allt som inte var nödvändigt att lägga en massa pengar på.

Vårt kök har haft en lantligt vit prägel, men med det lite mer sobra intryck bordet fick efter ommålning kändes det som att det var dags också för nya gardiner så jag gjorde som i vardagsrummet, köpte längder i beigefärgat bomull, använde ett par långa längder och sydde kappor av de andra.
Det ser nu mycket mer "mjukt" och "rent" ut.....

Precis som tidigare fick ett fönster långa längder och kappa, medan det andra som är ovanför köksbänken bara har en kappa

So good so far.....inte klart, men en bit på väg.
Vi byter projekt för ett tag. Igår satte vi upp byggställningar, men tar en vilodag idag för väderprognosen säger att det snart ska börja regna. Kanske ska påskpynta lite istället? 
Vår påskpynts låda är inte stor, men en fjäderkrans, fjäderägg och en stor trätupp ska jag nog kunna trolla fram :-)

Ha en skön onsdag och varm kraaaam till just dig!
Birgitta





2 kommentarer:

  1. Så ombonat och snyggt. . .men även bild ett var fin!
    Spännande med byggställningar!!!
    Önskar dig en Glad & Trevlig Påsk!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Det ska fixas lite mer med krukor, växter och sånt, men varje gång jag nu går in i köket känns det så mycket lugnare....och så skönt att slippa duk med fläckar och knäckesmulor :-)
      Glad Påsk till dig! Verkar som om det ska bli soligt och varmare. Yiiipppiiii :-)
      KRAM. //Birgitta

      Radera