måndag 18 april 2022

Litet uthus

 Vilken underbar påskhelg det har varit med sol och värme!

Vi har varvat god mat och umgänge med slit göra för vi tänkte att det var perfekt att lägga om taket på vårt lilla uthus nu när vädret visar sig från sin allra bästa sida :-)

Den ena delen av det här uthuset härbärgerar alla våra verktyg och trädgårdsmaskiner som vi behöver + en massa "braåha" saker och den andra delen, som en gång varit utedass, byggde vi för några år sedan om till vedförråd

Det är den sista byggnaden som behöver renoveras på vår tomt så vi tänkte att det var dags att ta itu med det nu.
Taket har börjat svacka på södersidan så det är hög tid att lyfta ner de där takpannorna och kolla underlaget. Som vanligt säger vår erfarenhet oss att det blir mycket mer jobb än vi tror samtidigt som vi hoppas på att bli överraskade av det motsatta :-)

Vi åkte och hämtade byggställningar som vi får hyra billigt av en bekant till maken. Mycket lättare att använda dem än att klättra upp och ner på stegar.....men det är lite pyssel med att få dem på plats. Nu står de i alla fall där.....

......och sönerna langade takpannor så det bara svischade om det på påskafton efter att vi ätit god mat ute i solskenet så taket blev skalat tills det stod där i bara underkläderna :-)

Maken har sen rivit all bär och ströläkt och ett lappverk av tjärpapp med tusentals pappspik......och här är mitt jobb.....takpannor som ska skuras rena från allsköns beklädnad av lav. Yiiiippppiiii.....or not!!!

Jag har i alla fall börjat skura det där teglet, för vi återanvänder allt tegel som är ok, och maken har konstaterat att hela södersidan av taket måste få ny spont för det trä som är där nu är helt murket. Så......vår erfarenhet visade sig än en gång vara det som gäller.....och våra förhoppningar om ett snabbt jobb grusades.

I morgon bitti får vi åka till återvinningen först för att tömma släpkärran från allt kasserat bärmaterial, tjärpapp och trasiga takpannor. Sen bär det iväg till bygghandeln för att köpa ny spont och så hem igen för att riva hela södersidan av taket.
Roligt jobb?.....eh.....näääääeeeee!.....men solen skiner i alla fall och vi har ju SOMMAR så jag ska inte klaga. Eller....jo jag FÅR klaga lite, men bara liiiite :-)

KRAM
Birgitta








2 kommentarer:

  1. Solen skiner här också och det är mer sommar än vår!
    Lycka till med renoveringen.....låter inte Jiiiippy att tvätta alla pannor men det blir nog jätte fint när det är klart! :-)
    Trevlig helg redan nu för i morgon är det ju fredag!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen mer sommar än vår så maken svettas på taket och jag vid mina takpannor :-) Det går framåt och kommer säkert bli fint när vi är klara. Vi jobbar oss neråt från tak till fot....och sen ska jag plantera så det blir lite mer grönska på västsidan. Åhhh, DET längtar jag till för då är vi ju klara! :-D
      Helt sjukt att det redan är fredag i morgon. Det var ju nyss måndag!
      Kram och mysig fredag önskar jag dig!
      Birgitta

      Radera