söndag 31 mars 2024

Här är jag.....

Det var så fint ute igår eftermiddag så sonen och jag bestämde lite snabbt efter påskmiddagen att jag skulle hoppa i min 1880-tals inspirerade dräkt/klänning så han kunde knäppa några bilder innan ljuset försvann.

Ansåg mitt skapande som färdigt, men hade inte satt på mig hela outfiten förut så när jag väl gjorde det konstaterade jag att det finns detaljer som fortfarande behöver ändras, men nu struntar vi i det. 
Bjuder på de få bilder jag inte ratade av de ca 30 bilder sonen tog. Petig och självkritisk? Jaaaaa :-)

Jag är definitivt inte bekväm framför kameran och inte kunde jag röra mig obehindrat heller eftersom hatten riskerade att kana av den konstgjorda hårbollen den var fäst i och klackarna på skorna åkte rätt ner i mossan medan jag, utan att böja på huvudet, försökte se om släpet låg rätt, hur kjolen såg ut och att den långa dekorationen inte vred sig.
Sen försökte jag se avslappnad och naturlig ut utan att blunda eller göra grimaser. Kan ju säga att det gick så där med det mesta :-)

Tror jag hellre presenterar de här bilderna där provdockan får vara mannekäng inomhus....




Ska sy i några fler hyskor och hakar i dräktjackans nederdel, men sen ska hela det här projektet stoppas i klädpåse och tills vidare hängas undan. 
Om jag fram över hittar det perfekta tyget till en sommarklänning a´la 1880 eller 1890-tal kommer jag att köpa det och börja skissa på blus, kjol och hatt modell större med blommor och blad.....men fram tills dess tänkte jag ägna tid åt trädgård, utemiljö och bara göra mindre sy projekt. 
För nu, nu knackar våren äntligen på dörren och jag vill hellre greppa kratta, spade och sekatör än synål och tråd :-) 

Ha en jättefin söndagkväll den här allra sista dagen i mars!
KRAM
Birgitta 







 

10 kommentarer:

  1. WOW. . .så fin du är! Som en riktig 1800 - tals dam. . .!!! Och du har även fått till rumpkudden! :-)
    Nu fattas bara parasollen i spets!
    Ha en fin dag!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men TACK vilket fint beröm <3 Ja, "rumpkudden" gör skillnad när den lyfter kjolen där bak och därför ville jag också ha ett litet släp på den övre delen även om det är väldigt opraktiskt utomhus :-) Parasollet har jag kvar att göra. Har själva stommen i ett gammalt paraply jag köpte, men vet inte riktigt än hur jag ska klä om det eftersom jag vill att det ska passa både den här dräkten och en sommarvariant.
      Solen skiner hos oss idag. Hoppas den gör det hos dig också! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Tur att du log lite och att bilden var i färg annars skulle man lätt tro att du var en mamsell från anno dazumal!
    Tänk vilken kreation du skapat. Och hatten som pricken över i. Förstår att det ger mersmak.
    Glad april önskar jag dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du <3 Tänkte inte på det.....att man ska se allvarlig ut hos fotografen anno 1800-tal :-) Provade alldeles nyss att redigera en bild först till svart/vitt och sen i sepiaton, men det blir ju aldrig detsamma som när det fotades med gammal teknik. De korten har en alldeles egen charm, speciellt de ateljéfotade med vackra kulisser, stolar eller annan rekvisita från det århundradet!
      Här blåser det så hårt så min 1880-tals inspirerade hatt skulle ha flugit iväg med hårtofsen om jag gått ut i den nu :-) Allt gott till dig! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Superfin(t) alltsammans!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Skorpan! Varm kram till dig <3
      Birgitta

      Radera
  4. G Strandsten2024-04-03 19:50

    Det blev väldigt fint. Antagligen väldigt mycket tid vid symaskinen för att få ihop allt.
    Hälsningar
    Göran o Rose

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla ni! Ja, det blev många timmars knåpande både för hand och med maskin.....och många timmars funderande på hur jag skulle lösa det hela rent sömnadsmässigt.
      Jag är bra på att skapa visioner, sämre på att själv få ihop saker och ting utifrån de där visionerna, men det gick över förväntan. Å andra sidan fanns en farhåga i att det här projektet skulle hamna i soppåsen, men också en förväntan i att det inte skulle göra det. Så....jag kan inte vara annat än nöjd :-) Kram till er båda!
      Birgitta

      Radera
  5. Wow! Vilket handarbete och du är ursnygg!!!
    Kram från Cecilia i Skåne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du Cecilia! Kram tillbaka till dig!
      Birgitta

      Radera