tisdag 19 mars 2024

Håll i hatten!

 Försökte hålla i håret, hatten och mobilen för att kunna ta ett foto när den 1880-tals inspirerade hatten satt på mitt huvud, men jag vet i sjutton hur andra kan fota sig själva i en spegel för jag kan det då inte :-)

Ni får se den så här just nu......för den är i alla fall färdig!

Skulle kunna göra hur många hattar som helst. Så roligt att låta fantasin flöda och bara prova sig fram ett steg i taget!

Tyvärr fotade jag inte originalhatten som den såg ut innan jag satte saxen i den men lite grann syns på den här bilden. En hög cylinderhatt i något slags vävt plastmaterial som var så stor så den ramlade nedanför öronen på mig :-) Men, det var perfekt att klippa i den och sen klistra för att få en helt annan modell

Den ska sitta lite på sned så den ena sidan av brättet går lite nedåt och den andra lite uppåt. 
Passar bra till mitt huvud, men det kommer att bli en utmaning att få upp en frisyr och sen få den att sitta på plats med hattnålar


Kullen täcktes med lite överblivet tyg från klänningens överdel och den nya dammvippan av strutsfjädrar har nu några fjädrar mindre eftersom den fick släppa ifrån sig några till hatten.
Tänkte sen köpa några konstgjorda blommor att komplettera med, men så började jag testa med spillbitar av kjolens tyger och fick ihop ganska fina "blommor och blad"  av det. Eller....jag vet inte om de är så "fina" men ganska originella är de i alla fall :-)

Klippte tyg i girlanger och cirklar, sicksackade kanterna, rynkade ihop och sydde fast pärlor som jag hade på lager i en påse. Svårt att sluta....går ju att variera i det oändliga!

Är nöjd med hatten, överdelen är färdig  och kjolen med drapering fållade. 
Nu saknas det bara en liten detalj i en övergång i draperingen innan allt är klart, men jag ska ta en paus och vara stadsböna några dagar. Sen ska jag göra det sista :-)

Allt gott önskar jag dig som följer mig här i min "kreativa vardag" :-)

Kramar
Birgitta






5 kommentarer:

  1. Du har verkligen fått till rätt stuk på hatten.
    Väntar med spänning på helheten.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Även jag tycker det ska bli spännande att få ta på hela kreationen, sätta upp håret, få hatten på plats och så förhoppningsvis få någon att fota mig. Vi har ju Strömsholms slott precis i närheten så i parken där i vårsolen vore ju lite speciellt :-)
      Varma kramar till dig Eva-Mari <3
      Birgitta

      Radera
  2. Sååå fin hatt. . och vad fort det har gått! Ska bli så spännande att se dig i hela outfitsen. . !!!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Miranda Maräng! Det har gått förhållandevis fort att sy och jag är faktiskt ganska stolt över att jag fått ihop allt. Inte för att jag trodde att jag skulle misslyckas utan mer för att jag inte visste hur långt min kunskap inom sömnad skulle räcka. Det är ju en sak att "få ihop" en sån här kreation, en annan sak att vara nöjd med det jag åstadkommit :-)
      Kramar till dig <3
      Birgitta

      Radera