torsdag 12 oktober 2023

Veranda update

 Jaha......då ska vi se hur långt det här sega veranda bygget har kommit :-)

Vårt köksbord var först arbetsbord för lasering av skivorna till det nya vardagsrumsbordet, för att sen ersättas av vit färg och målning av fönsterfoder, som ersattes av målning av fönsterkarmar som blev grågröna......och nästa moment är att måla fönsterbågar.
Vilken tur att vi började med vardagsrumsbordet så vi har någonstans att sitta och äta :-)

Vår ambition är att få utbyggnaden klar på utsidan i år, men vi kommer så långt vi kommer med det.
Vi har tyvärr inget uppvärmt ställe att snickra och måla på därför är det utomhus eller inne i huset som gäller för våra projekt.

Det fina hantverkslagda plåttaket med hängrännor är på plats, men stuprören behöver lite nya böjar och fastsättning i knutarna. 
Maken satte in de nymålade karmarna idag och anpassade fönsterbågarna och typiskt nog tog den starka vinden tag i ett av fönstren och skickade det rätt ner i trallgolvet så en ruta gick i tusen bitar. Det här är gamla fönster med blåsta glas så jag är så glad att vi har några extra att kunna plocka glas från. Det blir "bara" lite mera jobb innan skrapning och kittande. Sen ska de också bli grågröna med vita foder som står väntande där mot väggen.

När vi planerade för den nya verandan hade jag som önskemål att få till en platsbyggd förvaring för stolsdynor, filtar och kuddar och den kommer att hamna här innanför. Vi tänkte det skulle bli snyggt att platsbygga den med vit målad pärlspont så det ser ut, och blir, som en sittbänk
Nu får vi också lite mer skydd mot vind, regn och snö utanför dörren och någon typ av stolar/fåtöljer kommer det också att bli där under taket.

Sen har vi lite delade meningar om snickarglädje. Jag skulle vilja ha någon slags snickarglädje i de öppna övre hörnen för att mjuka upp det kantiga lite, maken tycker inte att det behövs. Vi får se vart vi landar i det :-)
Läkt ska upp på fasaden och till sist ska alla husets fönster spröjsas så som det en gång har sett ut när det var enkelglas med innerbågar. Vi gör det vi orkar och hinner i år och så får vi fortsätta nästa år. Är så glad för det som ändå är klart och vädersäkrat inför vintern!

Ha en skön torsdagskväll!
Kram
Birgitta





2 kommentarer:

  1. Så fint och praktiskt ni får det. Perfekt i tid inför vintern också.
    Håller faktiskt med maken om snickarglädjen! Men så är jag en stram person också.
    Undrar just vem som får sista ordet, hihi??
    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Tack Eva-Mari <3 Det är helt ok att du håller med maken om snickarglädjen :-), men sen hade inte heller jag tänkt något sånt där krusidulligt utan bara något som mjukar upp de kantiga hörnen en aning. Det visar sig kanske under nästa år vem som får sista ordet ;-)
    Ha en fin söndag! Kram
    Birgitta

    SvaraRadera