måndag 9 oktober 2023

Röd liten stuga....

 Inte kan man väl ha för många röda hus med vita knutar att engagera sig i?.....

.....för ibland dimper de ju bara ner i mitt knä och jag kan inte säga nej. Eller jo, jag kan säga nej, men just i det här fallet vill jag inte säga nej :-)

Det är vid den här lilla röda stugan jag så ofta har varit med min vän under hösten och här ska det hända spännande saker nästa vår/sommar/höst, men än så länge ger vi bara huset all den kärlek och omvårdnad vi hinner och orkar innan kylan och mörkret kommer.

Taket behöver bytas för det enkupiga teglet är trasigt och frostsprängt, Pappen under håller knappt ihop och läkten är rutten. Vattnet har på många ställen gått rätt igenom innertaket så alla tak inomhus är fuktskadade. Skorstenen måste muras om, allt inomhus målas......och så ska trädgården röjas och planteras. Lätt som en plätt!

Nu har vi en sambo och en make som tar sig an taket, skorstenen får ett proffs fixa och trädgården är till stora delar redan röjd av vännens sambo som har allsköns maskiner för att göra sånt enkelt och smidigt.....så vännen och jag.....vi målar, målar och målar :-) Det kommer att bli så fint här med en färgskala från vitt till grått. Det behövs en lugn bas att utgå från.



Det finns ett fint uthus också där vi målar i den gamla hönshusdelen som någon tyckte skulle göra sig bra som gästrum med mörkbrun panel på väggarna. Så mörkt och dystert! Här far vi också fram med vit färg. Ska påpeka att vi bara målat första vändan när jag tog bilden.....det ser helt annorlunda ut nu när det är färdig målat!


Allt började med att min vän fick erbjudande om att hyra det här stället och hon nappade på det för hon hade massor av drömmar. 

På vägen mot drömmarna kroknade hon och tänkte att nej, jag skiter i det här, det är för mycket jobb.
Så när hon vallade runt mig och målade upp sina drömmar om ett företagande där huset ska göras i ordning som ett hem fast det ska vara som ett finare loppis/vintageställe där allt ska vara till salu. 
I den gamla hönshusdelen ska det vara lite billigare loppissaker och det sista uthuset ska bjuda på hennes egna alster när det gäller återvinningsdesign och alla de vackra saker som hon gjuter i flytspackel eller betong.

I trädgården målade hon upp mysiga sittplatser att bara koppla av på, blommor i mängd att både njuta av och sälja, plantor i krukor, stigar med installationer i naturen......jamen ni hör ju.....det bara sprutade ut ideér!!! Ändå avslutade hon med att säga att hon gett upp, att hon inte orkade driva sina drömmar vidare.

DET får ju bara inte hända! Så här kliver jag in som pepp och renoveringsstöd, och kanske framtida samarbetspartner :-)

Vi har så roligt tillsammans, jobbar jättebra sida vid sida, eller var och en för sig, och delar drömmarna om vad det här skulle kunna växa till. Jag, precis som hon, älskar second hand och att ta hand om alla saker som redan finns och göra något nytt av det. Mycket jobb, men så otroligt spännande!

Det här huset ligger på anrik mark i Simtuna för på tomten finns en skylt som hembygdsföreningen satt upp. Känner ni igen låten "Se nu tittar lilla solen in igen...."?
Av huset där Åke Wassing var född finns bara de stora stenarna från grunden kvar, men vi ska absolut också bjuda på historian om Åke Wassing!

Så.....nu vet ni lite vad jag håller på med. 
Antingen målar jag här hemma på fönster och fönsterfoder till verandan, eller så är jag i Simtuna och målar väggar och tak, gräver i trädgården och flyttar växter:-)

KRAM
Birgitta



 














2 kommentarer:

  1. Vilken gullig lite stuga! Tillsammans är ni starkare och kan förverkliga era idéer. Så roligt ni har! Lycka till med projektet.
    Kramar från Eva-Mari, som förverkligade min dröm 1997!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har absolut sin charm den där lilla stugan :-) Sen är det en balansgång i hur mycket energi och pengar som ska läggas på något man ändå bara hyr, men min vän har ett ganska långt kontrakt så hon kommer säkert att få full glädje av jobbet som läggs ner.
      Drömmar ska förverkligas om det är möjligt och jag är så glad att få vara med på ett hörn. Ska bli så roligt att kunna uppdatera allt eftersom det går framåt och förändras!
      Varm tisdagskram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera