torsdag 26 oktober 2023

Höststädning

 

Jag städar vårt hus. Inte bara en vanlig veckostädning utan en rejäl höststädning där växter pysslas om, alla ytor dammas, saker byter plats.....eller rent av rensas bort och golven dammsugs och våttorkas. 

Tar ett rum i taget och började med sovrummet igår för att fortsätta med badrummet idag. Det tar tid eftersom jag går igenom precis allt.....och rörigt också när skåp och lådor plockas ur, men såååå skönt det känns när det sen blir skinande rent och i ordning!

Sätter nya batterier i ljusslingorna för nu är det dags att tända upp i alla mörka vrår. Så mysigt när det lyser i skåpet i badrummet när man kommer in där!

Det här skåpet köptes för att jag tänkte ha extra handdukar, toapapper, krämer och sånt där i det, saker som man har i ett badrum.....men av någon anledning finns det inte en enda sån sak där i nu. Det är istället fyllt med en massa vackra nostalgi saker :-)


Allting är fyndat på second hand, eller från vår Dalagård, eller kvarlämnat i huset när vi köpte det, eller något jag gjort själv.....som de där rundlarna jag för några år sedan vek av tapetrester.



 
Och längst där nere finns den finaste nostalgi saken av dem alla.....nysilverskålen som min morfar Emil lät tillverka då mormors och hans första barn skulle döpas 1934. Alla de 8 barnen blev sen döpta med dopvatten från den här skålen.....även min mamma.
När min mamma sen fick skålen av min mormor var det mer mässing än silver kvar på ytan eftersom hon använt den som matskål till katterna! :-) Mamma lämnade in den i en guldsmedsaffär och så fick den tillbaka sin forna silverglans.....och nu bor den hos oss....i vårt lysande skåp i badrummet!

I morgon blir det nog inte så mycket städat för släpet är fullt med skräp som ska till återvinningen och om vi ska få någon god fredagsmat måste det handlas för kylskåpet är väldigt tomt, och sen är det ju fredagsmys med maken som gäller.....men jag fortsätter när tid och lust finns. Kanske är jag klar med husets alla rum lagom till jul :-D

Kram till er alla!
Birgitta


4 kommentarer:

  1. Så duktigt av dig. . . här städas det inte förrän dammråttorna anfaller. . .!!! hihi
    Fint skåp och vilken skatt med morfars gamla silverfat. . .det är sånt man ska vara rädd om!
    Önskar dig en Trevlig Helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi behöver i alla fall dammsuga ganska ofta eftersom jag annars blir snuvig av alla hundhår, men det där med att damma och gå igenom skåp och lådor, det händer inte så ofta :-)
      Det tar tid eftersom jag samtidigt vill ändra om lite.....när jag ändå stökar till och vänder upp och ner på saker och ting tänker jag.....men roligt är det när det sakta men säkert (förhoppningsvis) blir ordning och reda i alla rum :-)
      Ha en fin fredag! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Wow, det var energi som heter duga:) Själv orkar jag inte många knop pga sjukdom men dammsugning och våttorkning blir det - iaf när dammråttorna anfaller här med!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att du inte är frisk Skorpan! Städning är inte prio ett i vanliga fall, men jag tänkte att jag någon gång skulle kunna komma varvet runt med det här storstädandet innan det är dags att börja om igen. Har inte lyckats med det förut, men någon gång ska väl vara den första ;-) Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera