måndag 23 oktober 2023

Container

 

 Jag har köpt kläder ibland på second hand, men inte så ofta prioriterat att titta efter just kläder, men sista tiden har jag hittat, och köpt, en hel del jättefina kläder......som den här helt underbara ponchon/capen från danska Container.

Kragen är så mjuuuuk och den är gjord i finaste ull med skärp och sydda ärmar

Försökte ta en spegelbild där jag har den på mig, men nä, det blev riktigt dåliga bilder så den får bli visad så här istället :-)

Jag har svårt att hitta fina kläder med mina 160 cm och storlek XS. Baskläder som toppar och jeans är inga problem, men det där lite annorlunda som inte finns på de stora klädkedjorna, det tycker jag kan vara svårare. Nu har jag hittat både tröjor, klänningar, skärp, mössa, den här ponchon/capen och en så fin svart sammetskappa för säkert bara en bråkdel av vad det har kostat nytt. Så glad är jag för det!!!

Ha en fin kväll!
Kramar
Birgitta



6 kommentarer:

  1. Oj, vilket snyggfynd! Ibland har man tur. Jag har svårt att hitta kläder på second hand. Har hänt men inte ofta. Är nog för petig med allt och har inte tålamod att leta. Är ingen storförbrukare av kläder, allt i min garderob är allt väl använt. Syr hellre ett plagg. Ja, inte ytterplagg dock!
    Önskar dig en skön höstdag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland har man tur att ingen annan har hunnit knycka det fina fyndet :-)
      Jag är också petig. Köper bara kläder som är i väldigt bra skick och önskar att jag kunde sy mina egna plagg. Var hos en otroligt duktig tjej i somras som hade sytt en kappa av dukar i lintyg som man kan hitta på loppis för några tior. Tänk ändå om jag hade tålamodet att lära mig sy något annat än gardiner och kuddar för jag vet precis vad jag skulle vilja bära för kläder om jag bara hade kunnat knåpa ihop dem snyggt!
      Idag har det varit en jättefin höstdag.....som jag har tillbringat tillsammans med min älskade mamma i Katrineholm :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Såå snygg! Jag tillhör också den gruppen som går förbi klädgaljarna på loppisar. . . men förstå nu att man även kan göra fynd där! Har man tur kan det ju vara både oanvänt och ett ångrat köp som hänger där!
    Ha en fin dag!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hittat helt nya kläder med den ursprungliga prislappen kvar så det finns fynd att göra, men det tar lite tid att kika på kläder för det finns ju tyvärr också kläder som inte alls är fräscha. Har hittat mina ställen nu som har stort sortiment, bra priser och som dessutom visar upp kläderna i färgskala, eller samlar samma sorts plagg tillsammans. Då vet jag oftast vart jag ska titta först om jag inte har oändligt med tid att gå igenom allt :-)
      En fin dag har det varit! Hoppas du har haft en fin dag också! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Har precis som du inte kikat på galgarna särskilt mycket ...tills nu. Har hittat så många fina fräscha och mer eller mindre oanvända plagg. Känns bra inte bara i börsen utan även i samvetet:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det....att det känns bra på många sätt! Både ur miljösynpunkt att använda kläder (och saker) som redan är tillverkade en vända till.....och jag som till 99% bara besöker second hand som drivs av organisationer som gör bra saker för samhället tänker att jag också bidrar med en peng till deras verksamhet.....förutom att jag tycker det är väldigt roligt att strosa runt på second hand i jakt på något jag letar efter....eller hittar något jag inte hade en aning om att jag behövde :-) Kram
      Birgitta

      Radera