fredag 20 maj 2022

Nästan färdigt

 

Dörrarna på vårt lilla uthus ska få två lager linoljefärg till, men det får bli efter att regnet dragit förbi. Annars är det helt klart!

Vindskivorna, knutarna och fodren runt dörrarna gjorde så mycket för helheten.
Eller vad tycker ni?
Så här såg det ut tidigare....

Av gamla kantstenar gjorde vi en ny rabatt på kortsidan där jag planterat björkspirea. Det kommer att ta några år innan de växer till sig, men det känns redan så mycket mer välkomnande eftersom uthusets kortsida är det första man ser när man kommer in på vår gårdsplan. Spirean ska så småningom få sällskap av daggkåpa som spridit sig i en annan rabatt, och vita pärlhyacinter som behöver flyttas.

Det fattas lite runda stenar mot husgrunden. Vi hämtade en hel del sist vi var till vårt stenställe, men sten är tungt och räcker aldrig så långt som man tror att det ska räcka så vi får ta en vända till vid tillfälle :-)

Så här naket kändes det tidigare....

Det satt en hängrännebit precis ovanför dörren förut för att inte regnet ska blöta ner då det stänker på den stora stenen man kliver på. Den gick inte hela vägen eftersom Flammentanz rosen behöver vattnet från taket och vi valde att göra likadant igen med den skillnaden att vi satte en grov kedja på ena änden så vattnet kan rinna ner där. 
Här ska det också läggas lite fler runda stenar innan det är klart.


Snart kommer Flammentanzrosens röda knoppar och under brer lavendeln ut sig efter att pärlhyacinterna vissnat. Alpklematisen är fortfarande väldigt tunn, men den växer i alla fall med ett litet parti nertill och ett lite större upptill. Vet inte varför den inte har några blad på mitten.


Något år framöver hoppas jag att vi kan beställa ett lastbilsflak med gårdsgrus så vi får en fin grusplan och inte bara en ogräsplan med lite rester av gårdsgrus i, men först måste vi byta ut de gamla vatten och avloppsledningarna från huset till tomtgränsen. 
Det kommer att vända upp och ner på hela vår infart, men jag ser framför mig hur fint det kommer att bli sen :-)

Idag myser vi inne och låter regnet vattna trädgården. 
Ha en jättefin fredag!
Kramar
Birgitta











2 kommentarer:

  1. O såå charmigt. . . och matchar perfekt det stora huset! Ni är verkligen duktiga!
    Ha en fin söndag och vila lite nu :-)
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Det känns så skönt att vi äntligen kommit runt med renoveringen utvändigt av alla byggnaderna på vår tomt.....och nu matchar de varandra allihop :-) Vi har en del kvar att göra, både större och mindre projekt, men nu vilar vi lite i det här och pysslar med de mindre projekten när vi har lust.
      Allt gott till dig! KRAM
      Birgitta

      Radera