lördag 16 oktober 2021

Leksaker till liten valp

 

En liten valp med tänder på väg tuggar på ALLT!

Vi köpte en del leksaker speciellt anpassade för hundar, men dem leker Rambo minst med. Han föredrar toapappersrullar, ihopknutna gamla skosnören, pappersförpackningar, ihopvridna kuvert.....men så kom jag på att det också finns massor av bra leksaker på loppis för en billig peng!

Köpte en plastgiraff med litet pipljud (fixar inte de där pipdjuren från djuraffären. Det knollrar sig inombords av att höra det där höga pipandet när de blir tuggade på!), ett litet Lambilamm och en mjukiskanin. Kaninen blev snabbt en favorit med alla utstickande detaljer perfekta att tugga på :-)

Rambo får mat 4 gånger om dagen och kastar sig över varje måltid som om han inte fått mat på en vecka :-) Han växer så det knakar och det känns som om han snart är dubbelt så stor mot när vi hämtade honom för bara 2 1/2 vecka sedan. Det går alldeles för fort! 
Även om valpstadiet är ett evigt tränande i att göra sina behov utomhus, att avleda från bitande i kläder, händer och fötter, koppelträna, träna i att borsta tänder och klippa klor så är det ju sååååå gosigt att ha en varm liten valp snusandes nära nära när han sover......och den där mjuka lilla magen len som sammet.....ååååååhhhhh <3

Just nu sover han i Rockys bädd för Rocky är med husse och jagar. Han kryper upp där själv och bara slocknar. Likadant gör han när vi ska åka någonstans och han blir instoppad i transportburen.....han bara ringlar ihop sig och somnar. Där emellan är han full av energi och älskar att vara ute i skogen med alla dofter, prasslande löv och pinnar. 

Rocky har vant sig vid att det finns en bitande liten skit i vårt hus. Han säger ifrån med ett ljudligt skall, eller går undan. Om inte det hjälper hoppar han upp i soffan och ligger där och tittar ner på Rambo som, än så länge, inte tar sig upp till hans nivå. Rocky ingår inte i hans bitleksaksarsenal och det är något Rambo också behöver lära sig :-)

Ha en superhärlig lördag! 
Hos oss här i Västmanland skiner solen från klarblå himmel. En perfekt dag för en skogspromenad med en  valp som hoppar som en hare bakom mina fötter, bredvid dem och framför dem samtidigt som han snappar åt sig ett löv eller en pinne och gör en sprint rusning av glädje. Mitt hjärta smälter :-)

KRAM
Birgitta 



6 kommentarer:

  1. Så klart ska lilla charmtrollet ha gulliga gosedjur att sätta tänderna i !!! :-) Och den mjuka maggen skulle man gärna vilja klappa lite på!
    Här lyser solen också och är ett härligt höstväder!
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hans mage är verkligen jättemjuk att smeka över :-) Det har varit en underbar höstdag idag. Fler såna vill vi ha! Kramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Förstår att ni har det fint med lilla Rambo, det låter som ett heltidsjobb. Men han gör som små barn - sover några gånger om dagen. Så fint dalahuset blir ni är verkligen duktiga, som ni jobbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som att ha ett litet barn med sin "mat och sov klocka" :-) Vi får anpassa våra dagar, men vet att den här valptiden går så fort. Rambo utvecklas för varje dag, sover mindre och är aktiv mer, men han är så himla lätt att ha att göra med. Busig är han, men också läraktig. Förströr sig själv, men kryper gärna upp i famnen och är nära när han behöver vila en stund <3
      Så roligt att höra att vi gör något fint av vårt Dalahus....och det är så lätt att glömma bort hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom! Ha en skön måndag! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Vilka fina bilder! Inte minst den när Rambo ligger utsträckt på rygg med sin kanin :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är han gullig och på den bilden på rygg gjorde han en "krokodilrullning" för att tukta kaninen ordentligt :-D KRAM till dig!
      Birgitta

      Radera