söndag 18 februari 2018

Matt svart färg

Medan maken har förberett taket för nya gipsskivor i trapphuset och hallen som vi renoverar har jag målat något helt annat.
Den ärvda byrån som tillhört makens mormor och morfar var sliten och hade ett maskätet ben som behövde fixas till
Byrån är fin på sitt sätt och den kunde ha fått vara kvar i sitt originalskick trots det lagade benet och den slitna faneren, men den ska stå i hallen vi nu renoverar och det känns helt fel med den bruna färgen där.
Den ska samsas med skrivbordet jag målat redan tidigare och jag vet att den matta svarta färg jag använde då blir så fin på gamla möbler
Skrivbordet sandpapprade jag för att förstärka det gamla intrycket, men när byrån var färdigmålad blev jag väldigt tveksam till om jag skulle göra detsamma med den.
Tror att den får vara så här tills hallen är klar och den får sin tilltänkta plats. Sandpapper är ju lätt att ta fram sen om den skulle kännas lite för perfekt. Är ändå sååååå nöjd med den svarta färgen!
Härligt.....nu är möblerna klara att ställas på plats!
Då fattas ju "bara" renoveringen av hallen och trappan, men det kommer att ta lite längre tid än att måla en byrå  :-)

Varm kram till er!
Birgitta

6 kommentarer:

 1. Supersnyggt blev det! Vill du ha min åsikt så inget sandpapper:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så kände jag också.....inget sandpapprande.....så jag skippade det nu i alla fall :-)
   Ha en fin vecka Skorpan!
   Kram
   Birgitta

   Radera
  2. Nu har du inspirerat mig att måla mattsvart:) Vilken färg använder du? Har du penselmålat eller sprayat?
   Skorpan

   Radera
  3. Kul att mitt målande kan ge lite inspiration!
   Jag har använt Beckers elegant lackfärg svart matt (glans 10). Den är väldigt lätt att måla med och täcker med två lager som ger en jättefin sidenmatt yta som är tålig trots den låga glanshalten. Jag använder lackpensel på detaljer annars rollar jag med en foam roller (10 cm) som ger en extraslät yta. Både skrivbordet och skänken i vardagsrummet är målade på samma sätt med den färgen, men det finns säkert en uppsjö av färger som ger samma fina resultat.
   Lycka till med målandet om du bestämmer sig för att prova matt svart!
   Kram Birgitta

   Radera
 2. Såå snyggt med den svart färgen. . . men jag skulle nog trots allt sandpappra lite!!! :-)
  Men smaken är ju som baken. . . .:-)
  Fint att samla gamla tidsenliga saker på skrivbordet. . .ser att du oxå har en gammal skrivmaskin. . . min är av märket Underwood!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tänkt slita kanterna lite, men när allt var klart tog det emot att göra det så jag väntar och ser hur det ser ut när den står på plats i en nyrenoverad hall :-)
   Den gamla skrivmaskinen fick jag av en bekant som rensade ur sitt hus inför en flytt. Det finns ju riktigt fina såna gamla skrivmaskiner och din är finare än min, men den pryder sin plats där den står.
   Ha en fin helg!
   Kram
   Birgitta

   Radera