söndag 4 februari 2018

Litet toautrymme

Då ska vi se......ett litet toautrymme som är målat och klart från golv till tak.....och också lite stylat :-)
En hållare till toarullen klickades hem på nätet idag och kanske jag en dag hittar preciiiiis de handdukar jag skulle vilja ha där inne, men tills dess får det duga med en ur lagret som redan finns här hemma.

Man ser ingen större förändring då man öppnar dörren.....spegeln och handfatskommoden är densamma och den närmsta väggen var ju vit sen tidigare. Det var bara trappans vangstycken som var gul/grå tidigare, men nu är också de vita och fina.

När vi köpte huset var väggar och vangstycken täckta med självhäftande dekorplast här inne. När vi tog bort den följde delar av den underliggande gula färgen med och blottade det understa grå lagret tillsammans med kletiga limrester.
DET saknar vi inte ;-)
Och kommer ni ihåg det här?
Så såg det ut när man klev in, men det är ett minne blott. 
Fattar inte att vi hade det så i fyra år! Att det såg så eländigt ut utan att vi egentligen tänkte så mycket på det. Så  fort man blir hemmablind!
Som tur är ser det INTE ut så längre.
Nu är det täckt bakom toaletten och vattenmätaren är gömd.
Så här......
Allt är vitt och fräscht, elkablarna sitter där de ska, det är VARMT därinne!....och lite dekoration fick plats på lådan som täcker vattenmätaren.
Lådan går lätt att lyfta bort om det skulle behövas, den är bara ställd mot väggen och har ventilation både upp och nertill.
Kommoddörrarna skulle egentligen behöva målas om. De blev lite skadade under den här renoveringen. Det är ju ett vääääääldigt litet utrymme och lätt att slå i med både verktyg, material och stege, men det får vara lite "shabby".
Jag har redan lämnat det här projektet och riktar nu blickarna mot trapphus och övervåning.
Oj, oj, oj.....där kan man verkligen snacka om att vi inte längre ser det andra kanske ser.
När man trampar mitt upp i ett renoveringshus vänjer man sig fort, men nu tror jag att jag lyckats få med maken på tåget så att vi fortsätter renovera för där skulle det göra otroligt stor skillnad att få det snyggt.
Vi var och tittade på tapeter igår.....och så ska det inhandlas en stor kristallkrona!
Ni hör väl.....jag ser redan slutresultatet framför mig :-D

Ha en skön söndagkväll!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

 1. WOW, vilken skillnad! Jag har samma golv på vår lilla gästtoa:) Visst är det roligt när visionerna blir verklighet, ibland kan man faktiskt undra varför man dröjer så länge med vissa saker...Det behöver inte vara kostnaden utan man blir helt enkelt hemmablind.
  Så roligt att få följa resan mot övervåningen!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när vi nu kan färdigställa efter att i princip ha sparkat igång det som var viktigast när vi flyttade hit, men sen har vi också konstaterat att det här pilliga jobbet tar dubbelt så lång tid som de stora ytorna.....och är också dubbelt så frustrerande eftersom man bara vill bli klar!
   Idag har vi flyttat saker från övre hallen till gästrummet så nu är det tomt i hallen och fullt i gästrummet. Lite rivningsarbete väntar :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Såå fint det blev. . .och vad kul att se det växa fram! Ni är verkligen duktiga! :-)
  Ja ska man renovera är det nog bäst att göra det ganska snabbt innan man blir hemmablind!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, renovera snabbt, eller försöka blunda och förtränga :-D
   Det här toalettutrymmet är egentligen ingenting mot det jag nyss gjort ett inlägg om. Det projektet kommer att ta lite längre tid, men man kommer verkligen att uppleva en skillnad! Hoppas jag :-)
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera