måndag 22 januari 2018

Så vackert!

Visst är det väl vackert ändå?!
Jag är ju inget stort fan av vinter, men om jag måste välja mellan snörika lite kyliga dagar och regntunga leriga dito så väljer jag helt klart det väder vi har just nu :-)
Mesta delen av dagen idag har jag tillbringat ute tillsammans med skidåkande barn på skolan.
De har trillat och fått vantar och pjäxor fulla med snö. De har tappat skidor med dåliga bindningar, tappat stavar som varit för långa och fastnat när de försökt staka sig fram, men har det varit sura miner? Neeej, de har kravlat sig upp igen då de ramlat, hjälpt varandra på med skidor som släppt från pjäxorna, bytt stavar med varandra om någon haft för korta och någon annan haft för långa.
De har varit helt fantastiska!
En förälder hade gjort så fina spår med hjälp av snöskoter på det snötäckta fältet närmast skolan och trots att det fanns både korta och långa spår har de flesta stretat sig fram den långa vägen och en del har till och med  åkt två varv och nästan missat både lunch och hemgång efter skoldagens slut :-)
Jag skippade skidorna. Hade fullt sjå med att hjälpa till med att få på pjäxor och skidor och lyfta barn som legat med skidor spretande både bakåt och framåt i spåret så jag har fått motion, massor med frisk luft och lite januari ljus på mig.
Helt klart en härlig måndag!

Kram
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig vinterdag. . . och vilka härliga barn som kämpade fram i spåren!!! Man kommer ju själv ihåg när man hade "friluftsdag" i skolan och satt ute i någon snödriva o åt medhavd matsäck. . .oftast varm choklad med korvmackor!!! Mums o ett minne för livet! :-)
    Här är det tyvärr regn igen. . . och snön minskar med rekordfart!
    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu är det tyvärr slut på det vackra för den här gången. Idag har det varit blöta barn i snöglopp, men istället för skid och skridskoåkning har de byggt snöskulpturer för nu är det ju kramsnö :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Konstigt nog är vi aldrig nöjda med vädret...här har vi snö för två vintrar och jag som inte heller är någon fan av snö tappar hoppet om en ny vår. Här dröjer det flera månader innan "regn och lera" men det är å andra sidan tydliga vårtecken i denna landsända.
    Härligt att barnen älskar att vara ute, det behövs i vår stillasittande värld.
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret är som det är. Det enda man med säkerhet vet är att vi är på väg mot ljusare och varmare tider ......och det kan kännas gott nog tycker jag :-)
      Jag ser tydlig skillnad på att jobba med barn i årskurs 2 mot den år fyra jag var i förra året när det gäller lek. De här barnen leker häst i den lilla skogsdunge vi har på skolans område, de sparkar fotboll oavsett väder, de har gamla bildäck att bygga med som blir både affärer, hus och snirkliga banor att hoppa i. Det är härligt att se den leklusten och ibland kan jag tycka att barn blir stora för fort.....att de slutar leka för tidigt!
      Fina dagar önskar jag dig!
      Kram
      Birgitta

      Radera