tisdag 9 januari 2018

Reafynd!

Har du fyndat något på rean efter jul?
Jag brukar köpa det jag verkligen vill ha och behöver innan jul, men vissa saker som jag i och för sig skulle vilja ha men inte anser riktigt nödvändigt att köpa till fullt pris brukar jag kika efter då det blir rea.....och ibland kan jag göra riktiga fynd!
Jag spanade in de här vackra konstgjorda lärkkvistarna med snövitt glitter på redan innan jul, och var bra sugen på att köpa, men de var inte speciellt billiga så jag chansade och åkte till butiken när mellandagsrean började.....och se.....då var det halva priset på de kvistar som var kvar
......så jag kunde köpa två men betalade bara för en!
Så nu har jag vackra kvistar att dekorera med till nästa år och ser framför mig hur fint det skulle vara att lägga dem på bordet till juldukningen.....eller nyårsdukningen.
De är ju också jättefina att bara hänga så här på kanten av ett skåp, eller så kan jag göra en krans av dem, eller sätta dem i en hög vas eller kruka så de får hänga ner.
Jamen ni hör ju att möjligheterna att dekorera med dem är oändliga :-)
En hel outfit med stickad klänning, polojumper och stövletter fyndade jag också för halva priset när jag var och hälsade på min mamma och vi drog till Katrineholm för att se om det fanns något bra på rean, så jag är supernöjd!
Maken köpte sikten till sitt jaktvapen och fick rabatt. Sikten han ändå hade tänkt köpa men nu sparade flera tusenlappar på för att han väntade till efter jul, så även han är nöjd :-)

Ibland brukar en del lite elakt säga att det är "tjejmatte" att tycka att man "sparar" pengar på att handla på rea (som om man alltid bara handlar en massa som man inte skulle ha köpt om det inte varit för att det var billigt, eller billigare), men det där får var och en tycka vad de vill om. JAG väljer att se det vi köpt som fynd :-)

Ha en fin tisdagskväll!
Kram
Birgitta

8 kommentarer:

 1. Jättefina grenar. Har inte ens varit inne på någon rea. Ont i knä't inbjuder inte till att trampa omkring i affärer, men nu är det bättre så nu ska jag vara fit for fight snart igen, haha.
  Visst sparar man pengar när man köper något man ändå skulle ha. Något annat vore konstigt.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ditt onda knä är bättre för snart kan man verkligen fynda då det brukar sänkas till halva reapriset :-) Jag brukar aldrig orka trängas med folk inne i stan under de där första mellandagsrea dagarna, men efter det brukar det bli lite lugnare och jag ger mig gärna ut en runda om jag har tid.
   Tror att vi måste ge oss ut och se om vi kan fynda en bra tv. Vår superbraiga Philips verkar ha gett upp redan efter 4 år. Den startar när den behagar annars är den bara svart utan eller med ljud. En tv för mig är som en bil.....den ska bara starta och leverera när man sätter på den så den här apparaten är bara irriterande!
   Kram till dig!
   Birgitta

   Radera
 2. Med åren har jag blivit mera kräsen med vad jag köper på rea. Tänker att jag inte ska köpa det bara för att det är billigt. Jag ska verkligen vilja ha det!
  Jag gillar dock inte att springa och trängas bland en massa folk på rean i affärerna.
  Däremot finns ju nätet där det också finns en massa rea!
  Jag såg tex den fina hjorten du fick i julklapp och blev sååå sugen på att köpa den...men nej det blev inget av det.
  Däremot har jag fyndat lite nya kläder. Framförallt kläder som jag kommer ha stor glädje av när jag har opererat min hand. Operationen blir den 6 februari och efter det har jag gipsad hand i tre månader. Det har sina sidor rent praktiskt då man ska klä sig! :-)

  Måste bara skriva här också att jag verkligen gillade din gran! Sååå vacker! Smart att plocka bort pyntet så kan man ha kvar den ha kvar den ett tag till!

  Önskar dig en fin kväll och en fortsatt fin vecka Birgitta!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag också.....att jag inte ska köpa något för att det är billigt utan det ska verkligen vara något jag behöver eller väldigt gärna vill ha! Däremot är jag ingen nätshoppande person. Jag vill klämma och känna och kläder är jättesvårt då jag är en kort, smal xs så jag behöver prova. Kläder som ser jättesnygga ut på bild, eller på galge i affären, passar sällan trots att jag tror att de kanske kan göra det.
   Kan tänka mig att det är en aning opraktiskt med en hand i gips, men du har ju redan gått igenom så mycket den här vintern så det måste nästan vara en baggis. Håller tummarna för att det går bra, och blir bra!
   Varm kram till dig Maria!
   Birgitta

   Radera
 3. Kul när man kan göra fynd. . . o dina kvistar har ju många användningsområden! Själv undviker jag allt vad rea heter. . .orkar inte trängas. . .!!!
  Här har de sista nissarna försvunnit ner i sina lådor. . .men granen får stå kvar ett tag till! Det blir ju så tomt när man plockar bort allt på en gång. . . så här försvinner en sak i taget!!! :-)
  Önskar dig redan nu en Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett litet tag brukar jag tycka det blir tomt efter allt det där extra pyntet som funnits under julen, men på sätt och vis är det också roligt att liksom börja om med att vårpynta :-) Mest av allt längtar jag efter sooooolen, tycker det har varit så mörkt den här vintern! Ett litet tunt snötäcke fick vi igår som ger lite mer ljus, men himlen är grå. Vi ska snart åka en sväng till Värmland.....kanske sola lyser i Karlstad.....hoppas det! :-)
   Ha en härlig lördag!
   Kram
   Birgitta

   Radera
 4. Så vackra fusklärkkvistar! Jag reashoppar hellre på nätet, det mesta brukar passa och skulle det inte göra det är det ingen "big deal" om priset var lågt. Men så är kläder inte heller något jag lägger mycket pengar på, snarare ngt till hemmet eller djuren.
  Känns som att det där med kläder var viktigare förr, att följa med modet och se "rätt" ut.
  Här finns snö får två vintrar -minst-så nu tycker jag det räcker och längtar som du efter vår och sol!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. På våra breddgrader har det nu snöat i två dagar och allt är vitt, mjukt och fluffigt. Till helgen ska det tydligen bli 9-10 grader kallt så då blir det lite vinter här också.
   På skolan där jag jobbar pratade vi om att fixa en friluftsdag med skidåkning för barnen så jag hoppas snön får ligga kvar ett liiiiitet tag till.....mest för barnens skull.....jag klarar mig egentligen bra ändå :-)
   Fina dagar önskar jag dig!
   Kram
   Birgitta

   Radera