måndag 30 november 2020

Ny ljusstake

 

Jag kan vara så himla känslig för om saker passar på en plats eller inte.....och ibland tar det tid innan precis rätt sak hamnar på den rätta platsen :-)


Det var flera år sedan vi byggde vår kamin i vardagsrummet....närmare bestämt 3 år om jag inte minns helt fel och jag har aldrig varit riktigt nöjd med saker som placerats på den murade kanten.....förrän nu!

Vi skulle egentligen bara handla mat till småfåglarna, men så stod den här ljusstaken där bland inredningssakerna.
Det var en sån där omedelbar känsla av att "men där är den, den perfekta saken att ha på vår kaminmurskant". Inte var den speciellt dyr heller så det var bara att köpa :-)

Helt perfekt blev den och så roligt att kunna dekorera på fatet efter årstid. Just nu blev det kuddmossa och tallkottar.
Jag ställde en ljuslykta i slipat glas mellan ljushållarna så när vi inte vill ha alla kronljusen tända så tänder vi ett värmeljus i ljuslyktan istället.....fint båda delarna

Nu behöver jag inte grubbla över den lilla detaljen längre.....bara att tända julens ljus. Jag är nöjd :-)

Ha en fin måndagkväll!
Kram
Birgitta





7 kommentarer:

  1. Åhh jättefin ljusstake med det där lilla extra! Klart du slog till på den :)
    Härligt med alla ljus nu och det behövs verkligen i detta mörker...
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ljuskontot är lite mer belastat än vanligt och den här ljusstaken slukar ganska många ljus, men det är det värt alla gånger :-) Tittade in på din fina blogg Titti och ville kommentera, men jag har problem med den funktionen både på min egen blogg och på vissa andras och på din kunde jag inte registrera mig :-( Ska försöka igen!
      Ha det så bra.
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Så perfekt! Förstår att du är helnöjd. Här har du en till som är petig vad gäller placering och att hitta rätt. Därmed inte sagt att det behöver vara något nytt... oftast hittar man (jag) det jag söker i något skåp. Men så bor jag i liten tvåa och inte har jag någon spiselkrans heller... synd nog.

    Önskar dig en fin början på juliga december.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köper inte heller nytt speciellt ofta, förutom lite nygammalt då och då på loppis :-) Letar (som du) i mina gömmor och provar än det ena än det andra tills jag hittar rätt, men där på kaminkanten hittade jag inte det lugna, och ändå speciella, som jag letade efter.....förrän den här ljusstaken dök upp.
      Ja, tänk att det är december och vårt tunna snötäcke regnade bort i natt. Nu är det bara grått, men det får gå det också :-)
      Må så gott!
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  3. Såå fin! Ibland är det värt att vänta lite. . . tills den perfekta dyker upp!
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sen kan ju kruxet ibland vara att veta precis vad som skulle passa.Jag kan ha en känsla men inte alltid en tydlig bild :-)
      KRAM till dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Underbart vackert med ljusstaken!

    SvaraRadera