tisdag 17 november 2020

Vinterpyntande

 

      Känns som om det är tidigt med vinterpyntande när vädret är mer oktober än november,                                men det är ju snart första advent!

Här har det planterats granar på rot, plockats mossa, kottar, grenar och kapats tallar som jag knyckt kvistar från.....börjar kännas vintermysigt ändå :-)

I år har jag också tid till att pynta. De flesta år annars har jag haft ambitionen, men inte orken och tiden.
Vi har faktiskt tänt de flesta slingorna med ledljus utomhus också. Det brukar vi annars inte göra förrän till första advent, men nu kändes det som om det behövs allt extra ljus vi kan få både fysiskt och mentalt.
I växthuset lyser det i den lilla granen på nätterna och det ser så rogivande ut

Här inne har jag tömt ut all gammal jord och tvättat rent alla krukor, baljor och hinkar. Roligt att skifta från sommarens odlingar med vattnande, rensande och skördande till vinterro :-)

Nu får allt vila tills det är dags att börja planera för nästa års grödor......och jag kan njuta av långpromenader, tända ljus och innemys medan jag försöker hålla världens virus och katastrofer utanför min mentala sfär. Inte så lätt alla gånger för påverkar gör det. Jag kan bara försöka förhålla mig till det så gott jag kan.


Varma kramar till er alla!
Birgitta







 


8 kommentarer:

  1. Så fint du gör... överallt! Jag har gran- och tallris, blåbärsris, mossor och annat som ligger och väntar på inspiration. Kanske jag binder min vinterkrona i morgon? Eller rent av idag? Vi behöver starta tidigare i år. Annars har jag varit restriktiv genom åren och aldrig tjuvstartat. Men i år är ju inget sig likt och vi behöver allt glädjerikt vi kan få just NU!

    Ta hand dig min vän!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så känner jag det också.....att vi behöver ta vara på det som ger glädje och energi för att orka igenom den här tiden så det är helt ok att tjuvstarta vinterpyntandet :-)Så mysigt det låter att göra en vinterkrona. Den kommer säkert att bli jättefin!
      Varma kramar till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. Så här tidigt som i år har jag nog inte sett så många slingor och tända stjärnor-men det behövs inte bara för att det är mörkt tidigt. Jag tror att vi alla känner att vi behöver lys upp. Taggtrådsbollarna blev ju jättefina, men det måste ha varit jobbigt att få till dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror också att pyntandet inför advent och jul startar tidigare i år för att vi behöver något att se fram emot. Jag brukar hålla på det där att inte tända något förrän till första advent, men i år struntar jag i det ute i alla fall.
      Taggtrådsbollarna är lätta att forma om man får till de första varven, men visst är det lite "bänigt" :-)
      Ha en fin kväll. KRAM
      Birgitta

      Radera
  3. Här var det julfint! Tack för inspiration :)
    Må gott!
    Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid roligt om jag kan bjuda på inspiration :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Vilken julstämning du bjuder på! Ja vi behöver allt ljus vi kan detta år! Och jag kommer som sagt att gå "all in" !!! :-)
    Trevlig Helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din "all in" jul ska bli kul att följa! Pyntade de första hyacinterna idag. Ingen doft än, men det kommer :-)
      Ha en härligt fin helg!
      KRAM
      Birgitta

      Radera