söndag 22 november 2020

Vika stjärnor

 

Det verkar ha blivit riktigt poppis att vika stjärnor av både bakplåtspapper, kompostpåsar och tapeter. Finns ju en hel uppsjö med inspiration på nätet av den ena mer avancerade vikningen än den andra.
Jag var bara tvungen att prova själv!

Gjorde först en prototyp i vanligt vitt kopieringspapper och den blev inte så tokig, så jag plockade fram tapetresterna från vår sovrumsrenovering och gjorde först en rundel på ca 30 cm.....och så en till mycket mindre.....och så en på ca 25 cm......och så en mycket mindre.....och..... 

Det gick ju knappt att sluta, så himla roligt!!!

Rotade fram hela stora lådan med knappar som jag fått av förra ägarinnan av vårt hus. Knappar som både hon och hennes mamma sparat i årtionden......och som jag har fyllt på med mina sparade knappar :-)

Hittade 3 likadana metallknappar som hade en ögla på baksidan så jag trädde i ett snöre, petade in snöret i håligheterna vid limningen av den minsta rundeln och sen ner i håligheterna vid limningen av den större rundeln, knöt ihop på baksidan och vips hade jag 3 jättefina matchande egentillverkade stjärnor att hänga upp i sovrummet.

Jag gjorde bara en enkel solfjädervikning som jag knöt ihop i mitten, vek ut och limmade ihop i ytterändarna till rundlar. Superlätt, behövde inte följa någon demonstrationsvideo för dem, men tyckte de blev såååååå fina!


Önskar dig en härligt fin söndag!
Kram
Birgitta



10 kommentarer:

  1. Oj vilka fina stjärnor du vikt! Blir sugen själv men i min lilla tvåa har jag inte plats för mer pynt. Använder det gamla vanliga och har ju de egentillverkade stjärnor som jag gjorde för minst tio år sen... tufsiga nu men så kära.

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har en gammal knopphängare i sovrummet som blir den perfekta platsen för mina stjärnor......och plats behöver man ju om man vill ha dem framme, annars får man skapa och ge bort för det är väldigt lätt att göra för många :-)
      Kram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. WOW. . . vilka vackra stjärnor! Pricken över iet var ju verkligen de fina gamla knapparna! Nu blir jag sugen för jag har också gamla tapetrester kvar! Förra året vek jag också stjärnor men helt annorlunda. . .och hängde i granen!
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blev det fint med knapparna.....det tyckte jag också! Finns ju hur många modeller på vikta stjärnor som helst.....och storlekar. Så mycket fint att skapa!
      Ha det så bra! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Åhhh så fina! Ja jag har sett att många viker dessa ljuvliga stjärnor...är det svårt? Vore kul att testa själv!
    Ha en fin vecka nu! Stormsteg mot december :)
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti :-) Nej, det är jättelätt att vika stjärnorna som jag gjorde! Vik bara en rektangulär bit av tapet eller annat papper fram och tillbaka (som en solfjädervikning) knyt ihop i mitten och sprid ut till en rund form, limma ihop kanterna så den håller sig rund. Gör sen en mindre form likadant . Jag tog ju sen en knapp med ögla på baksidan, trädde i ett snöre, petade ner snöret i de små gliporna som blev där jag knutit ihop rundlarna och knöt ihop på baksidan. Prova! det var väldigt roligt att göra dem :-)
      Ha det så bra! kram
      Birgitta

      Radera
  4. Så vackert. Jag har ännu inte plockat fram pyntet men snart så. Tänk vad lite det behövs, några tapetbitar, klister, sax och knappar. Ps. Spar också på knappar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde först ett test med vanligt kopieringspapper och det blev helt ok, men när jag sen gjorde med den där mörka tapeten med guld i blev det ett helt annat intryck.....och knappen gjorde också sitt till. Jag är väldigt självkritisk med sånt jag skapar, men de här stjärnorna fick med beröm godkänt av mig!
      Idag plockade jag fram mina jullådor så nu ser det ut som om bomben slagit ner i vårt gästrum för jag måste ju plocka fram det mesta för att känna efter vad som ska få sin plats någonstans i huset :-)
      Må så gott! Kram
      Birgitta

      Radera
  5. Åh vad fina de blev, så inspirerande😀 Kram Eva-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. ......och så roliga att göra! Ha en fin fredag kväll!
      Kramar
      Birgitta

      Radera