torsdag 5 november 2020

Örebro och Wadköping

 

              I tisdags hade lilla hunden en tid för tandvård på djurkliniken i Arboga och eftersom han sövs inför behandlingen skulle vi lämna honom kl 7.30 och hämta kl 15. Många timmar att "slå ihjäl", så vad skulle vi då hitta på?

Vi var till samma djurklinik för att kolla hans mage i början av september och då gick vi gata upp och gata ner i centrala Arboga så det lockade inte att göra samma sak igen.
Vi beslutade oss istället för att åka till Örebro och strosa runt på Wadköpings friluftsmuseum även fast vi varit där också för inte så länge sedan, men det är ju så mysigt där!

Jag älskar såna här ställen och det var faktiskt mycket som var öppet fortfarande fast vi är inne i kulna november och vi var ensamma om att kika in i de gamla husen.



Jag har såååå lätt för att känna mig som hemma i sån här miljö.....som om jag skulle kunna kliva i den där klänningen och bosätta mig i ett av de små husen utan problem :-)
Fast jag inser att det inte var någon dans på rosor att leva då för flera hundra år sedan och att vi har det väldigt bra i vår tid här på 2000 talet.....så jag är helt nöjd med att bara strosa runt och njuta en stund av allt som bevarats och byggts upp på såna här platser

Efter Wadköping fortsatte vi promenera längs ån och hamnade vid Örebro slott.
Väldigt lugnt och stilla var det över allt.



I sakta mak gick vi sen tillbaka mot Wadköping för en fika på anrika Jeremiabageriet och hann med en snabbvisit på loppis innan vi vände mot Arboga igen för att hämta en liten hund som satt och yyyyyylade så det hördes i hela lokalen......han tycker inte om att bli lämnad ensam och var överlycklig över att husse kom och hämtade honom :-)

Nu är hundens tänder rena och fina och vi fick en dag med lite kultur och miljöombyte.

KRAM
Birgitta










2 kommentarer:

  1. Lilla voven då. . . att gå till veterinären är inte alls roligt! Men ni fick ju en härlig utflykt på köpet! Mysigt att gå runt på slott och gamla gårdar och uppleva atmosfären! Ja den vackra klänningen skulle man verkligen vilja testa!
    Ha det så bra och Trevlig Helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rocky brukar inte ha så mycket emot veterinärbesök, men att bli lämnad ensam i ett litet utrymme, samtidigt som han säkert mådde lite tjyvens efter sövningen, var ingen höjdare!....men nu är han sitt vanliga glada jag igen :-)
      Ha en fin kväll!
      KRAM
      Birgitta

      Radera