fredag 30 oktober 2020

Belysning

Sista dagarna i oktober......och Allhelgonahelg.

Nu, när vi alldeles strax går in i mörkaste november, behövs det massor av belysning!

......och det var precis det som det blev av de där bitarna av takstång från vår Dalagård.....belysning :-)

När vi renoverade vårt sovrum tänkte vi byta den takplafond vi hade innan renoveringen till en snyggare lampa, och lampor råder det ju ingen brist på i affärerna, men jag hade en idé om något unikt och det hittade jag inte i butik.
Hittar man inget som passar får man försöka tillverka själv, så jag la huvudet på sned och målade upp min lampvision för maken, och snäll som han är hjälpte han mig :-)

Den blev preciiiiis som jag tänkt, och harmonierar så bra med fönsterbelysningen, vägglamporna och de rustika pardörrarna.
Den förstärker hela det genuina intrycket i vårt sovrum på ett sätt som får mig att brett leende stå i dörröppningen och bara titta. Helt enkelt PERFEKT!

Borde ha tänt även vägglamporna.....och tagit en bild där man ser fönsterbelysningen som har likadana runda amberfärgade glödkällor som taklampan. 
Jamen då har jag upplägget till nästa inlägg, men innan det fotandet ska det fredagsstädas, röjas klädhögar och sängen ska bäddas. 
Vill ju att ni ska få en fin bild av vårt sovrum och kanske också få intrycket av att det bor två mycket ordningssamma personer i vårt lilla hus :-O 

Bara att sätta igång och skapa en mysig fredag.

Varm hjärtlig kram till dig från mig!
Birgitta








 

4 kommentarer:

  1. Du är allt en riktig idéspruta du! Voj, så snyggt... och eget! Kul med idéer som blir som dem man fått i huvudet.

    Önskar dig en fin Allhelgonahelg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva-Mari :-)
      Idéer har jag, men skulle inte kunna förverkliga en bråkdel av dem om jag inte hade en "handyman" här hemma som hjälpte mig, så det är han som borde få det mesta berömmet :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Då berömmer jag din "handyman". . . !!! hi hi :-) Lampan blev ju ursnygg och passar verkligen till den övriga stilen! Bidde ingen ljusstake som jag trodde!
    Trevlig Allhelgonahelg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det bidde ingen ljusstake, men det är ju en belysning även om det är av lite annan sort än en ljusstake :-) Roligt att du ändå gav dig på en gissning!
      Jag har nyss varit ute på en långpromenad i gråvädret så nu kryper jag upp i fåtöljen med en kopp te.
      Ha det så gott.
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera