fredag 20 november 2020

Fredag

 Jaha.....så var det fredag igen. Veckorna går sååååå fort!

Städningen är fixad, maken och jag har gått en solig promenad med taxen, de första hyacinterna är pyntade och kycklingfiléerna till fredagsmiddagen håller på att tina. 
Vad mer kan man önska?

Jo, ljus ska tändas när det blir mörkare, vinet dekanteras och så ska vi se om vi kan enas om någon bra film att kika på efter maten......

Maken är pensionär sen flera år och jag yrkesarbetar inte just nu. Vi är lediga tillsammans varje dag så egentligen är ju inte fredagen annorlunda än veckans andra dagar, ändå känns det bra att liksom avsluta vardagsveckan med nystädat hus och fredagsmys :-)

Det har varit lite kallare i natt, men på verandan frodas fortfarande Dipladenian och "plättarna i luften".
De får samsas med granar, tallris.....och pumporna som fortfarande ser precis likadana ut som när jag köpte dem för flera månader sedan.
Lite blandning mellan sommar, höst och vinterpynt :-O

Tänker lägga ut äpplen i tallriset på räcket, men fåglarna brukar ganska snart vara där och antingen picka sönder dem, eller knycka dem helt och hållet så jag väntar lite med det. Annars känns det välkomnande grönlummigt när man kommer till oss.....

.....och också väldigt fint när alla ledslingor lyser.....vilket de faktiskt får göra när det blir mörkt trots att det är en dryg vecka kvar till advent. Ser i vår omgivning att många andra gör likadant och jag har inte det minsta dåligt samvete över att frångå de oskrivna reglerna om att man inte gör så.
Än så länge lyser inga adventsstjärnor eller adventsljusstakar i våra fönster, men under nästa vecka ska det pyntas även inomhus med extra ljus och blommor.....dagarna går ju som sagt väääääldigt fort!


Ha en härligt fin fredag och helg.
Varmaste kramarna till er alla!
Birgitta






4 kommentarer:

  1. O såå fint du har gjort och så välkomnande det lyser!
    Ja det är verkligen skönt att det är fredag men så fort veckorna går!
    Önskar dig en fin helg!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det något speciellt med fredag oavsett om man jobbar eller inte?! Gäller att ta tillvara på varje dag så gott man kan!
      Fin fredagskväll önskar jag dig!
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Så fint och inbjudande du har det runt dig. Ja, i år är det viktigare än nånsin att mysa till det. Jag tänker också pynta extra mycket i år, även om jag är ensam och inte kan ha mitt adventsfika för släkten som traditionen var. Jag har smygbörjat med en ljuskrans i köksfönstret och min vinterkrona är färdig och även i den har jag petat in en ljusslinga. Så kul att pyssla!
    Är nyfiken på dina vikta stjärnor... om du gjort några. Kanske jag också... vem vet?

    Glad helg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan vara lätt att känna att advent och jul inte känns riktigt lika viktiga i år med alla de restriktioner som är, men jag tycker det känns ÄNNU viktigare att skapa meningsfulla dagar där man känner glädje oavsett vad det är. Att gå ut varje dag och pyssla och pynta ger mig glädje så jag väljer det :-)
      Har inte gjort några stjärnor än, men tänkte jag ska prova idag.
      KRAM
      Birgitta

      Radera