söndag 10 oktober 2021

Måla stolar

 Första veckan med en valp i huset blev det inte så mycket gjort annat än att småleende sitta och titta på en valp som lekte, åt eller sov i knät. Nu kryper Rambo ofta upp i sin egen lilla puff och somnar så jag har kunnat avsluta mitt senaste målningsprojekt som inte hann bli klart innan vi hämtade liten valp.

De här stolarna köpte maken och jag 1985 då vi flyttade till vårt förra hus. De var då helt i furu utan klädd sits. Senare blev de vitmålade och jag satte på ett lager skumgummi och klädde sitsarna för att slippa ha dynor som halkade omkring med trasiga omtag.
När yngsta sonen flyttade hemifrån, och vi flyttade till vårt nuvarande lilla röda hus, tog sonen stolarna till sin lägenhet. När han nu köpte nya köksmöbler tog vi tillbaka stolarna. Rundgång.....och dags för en make over :-)

Jag gillade den mörkt gråa färgen som jag målade skåpluckor med för ett tag sen så jag tog den och började tålmodigt måla 6 stolar i 3 lager färg på varje. Här gällde det att tänka "ett lager i taget".....eller inte tänka alls.....för vilket duttande det är med alla bitar hit och dit som möter varandra!

Sitsarna fick nytt tyg av gardinerna från vardagsrummet. Det tyget var väldigt blekt på den sida som varit ut mot solljuset, men sidan som varit in mot rummet var helt ok. Känns så roligt att det fick ett nytt liv så här för jag kunde inte bara kassera det.

De gråmålade skåpluckorna sitter på plats och stolarna ska få samsas med dem. Det är inte helt klart än, men ska visa lite av det i nästa inlägg.

Ha det så bra!
Kram
Birgitta


6 kommentarer:

  1. Tänk så man kan förändra med färg... och kasserade gardiner! Så snyggt och visst känns det bra med återbruk? Jag är inne på samma linje. Har sett en gammal fåtölj på Marketplace som jag ska kolla på idag. Om den är som jag tror så blir det ett roligt omklädningsprojekt. Dock blir det nytt tyg...

    Önskar dig en fin höstvecka.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Återbruk känns riktigt bra när det blir bra :-) Tänkte först att vi lägger ut stolarna på Marketplace och säljer dem, men de var så slitna och tyget så smutsigt så jag tänkte till en vända och visste sen precis vad jag skulle göra med dem istället för att sälja. Spännande med fåtölj make over! Jag har länge velat ha typ en rokokofåtölj med utskurna trädetaljer. Det finns ett överflöd av såna grupper till salu med soffa, två stolar och bord, men jag vill bara ha en fåtölj i bra skick. Fick tips om att de med sidenliknande tyg är lätta att måla med kalkfärg och sen behandla med vax. Det skulle jag vilja prova. Tror inte jag fixar att klä om en sån med bra resultat.
      Allt gott till dig! Kramar
      Birgitta



      Radera
  2. Så fin den stolen blev. Gillar både stol och tyg.Duktig du är. Har en "Emmafåtölj" som jag skulle vilja klä om. Men, vet inte om jag går i land med ett sådant projekt.
    Er lilla hundvalp är bedårande.
    Ha en bra fortsatt vecka
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för beröm :-) Att klä om de här stolarna var bra mycket enklare än en Emma fåtölj, men hoppas du vågar prova att klä om den du har. Ett nytt tyg kan göra så mycket! Visst är han gullig vår valp. En helt fantastisk liten varelse som växer så det knakar! Ha det så bra! Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Den modellen på stolar blir aldrig omodern, behöver ibland ny färg. Förstår att det är svårt att slita sig från Rambo. En undran var han inlåst när du målade?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stolarna är av bra kvalitet, stadiga och bra, så de är helt klart värda att lägga ner lite jobb på.....eller lite o lite, det var ganska mycket jobb, men i alla fall :-) Nä, Rambo skuttade omkring på köksgolvet för jag använde köksbordet som målarbord och dit upp kommer han inte. Han är alltid med vad vi än gör. Idag skulle jag plocka av persiljan för infrysning. Kan väl säga att jag önskade att vi haft lite högre pallkragar som inte en liten valp skulle ha kunnat ta sig upp i, men persiljan är plockad :-) Kram
      Birgitta

      Radera