tisdag 2 juni 2020

Utredande

Det blir inget inredande för mig just nu, bara utredande :-)
Jag gräver, tömmer skottkärran och gräver igen. Bär kantsten och betongplattor, flyttar grus, rensar ogräs, kantar rabatter, planterar och vattnar.
Är ganska mör, (och smutsig!) när jag ställer mig i duschen på kvällarna :-)

Kommer ni ihåg den där slänten jag berättade om tidigare i våras......den som jag i flera år funderat på att gräva upp?
Det påbörjades och är nu slutfört :-)
Lite planterande av marktäckande växter är kvar, men sen är det bara att vattna och se allt växa.....hoppas jag!

Det var inte bara den där slänten som skulle grävas upp utan också hela nederdelen av vår odlingsdel som bestod av tjock (o)gräsmatta där man skulle trixa sig mellan odlingslådorna med gräsklipparen.
Inte så kul.

Då när jag letade på nätet efter den där perfekta skänken, sideboardet, lådbyrån till gästrummet hittade jag något annat än det på Blocket. Gamla fina vågiga kantstenar för 5 kr styck i Västerås.
Snälla maken, kan vi åka och hämta dem?! Det kunde vi :-)
Det var egentligen köpet av dem som fick igång det här grävandet :-)
Plattorna flyttades från vår gäststuga för den ska få en liten veranda så det är inte mycket som är köpt, mer bara tillvarataget av sånt vi redan hade.
När jag ser de här bilderna inser jag hur många timmar, och hur mycket slit, det varit att komma så här långt med bara spade och handkraft.
Ända där längst bort ifrån syren häcken är det förändrat, men jag är sååååå nöjd!

Här ska det fortfarande planteras marktäckande växter.....
.......och det är en liten bit kvar att gräva för att göra en trappa ner till kompostdelen som är i slutet av våra planteringar, men det känns plättlätt mot allt som redan är gjort!

Och titta.....jordgubbsplantorna som var så ledsna tidigare i våras har sträckt på sig och fått massor av blommor som förhoppningsvis ska ge oss röda goda gubbar att plocka fram över!
Potatisen som sent om sider kom ner i jorden tittar upp i lådan till höger och ska kupas idag. Blir nog inga färska potäter till midsommar, men lite senare är vi självförsörjande på potatis några månader
Härliga sommartid!.....och det mesta av den har vi fortfarande framför oss!!!
En underbar dag önskar jag dig!
Kram
Birgitta

1 kommentar:

  1. Förstår att det var tungt att gräva men så fint det blev. Tänk att kantstenarna fanns kvar. Vi ska gräva upp en liten gräsmatta och lägga grus där och sedan plantera några växter där. Jag kommer lägga ut det men ännu har vi inte börjat.

    SvaraRadera