måndag 8 juni 2020

Lupiner

Det blev en ganska tidig uppstigning för mig idag eftersom husse lämnade sin lille tax i ottan och mot det protesterade taxen med ett väldigt ledset yyyyylaaaaaande.
Nåja, morgonen får gå lite på halvfart. Nu ligger han bredvid mig i soffan och sover :-)
Lupiner hörrni. Visst är de vackra!!!
Baksidan av vår tomt gränsar till en naturtomt som kantas av massor av lupiner i alla färger från blått, rosa, lila till vitt.
Jag kan plocka stora fång varje dag om jag vill.
Det gör jag nu inte, men i fredags när huset var städat fick nästan varje rum en bukett lupiner......eller syrener.
Det var ju mysigt att ställa in en bukett även i sovrummet där sängen blev fint bäddad, vilket INTE händer varje dag :-)
Vasen är en gammal konserveringsburk som fanns i huset när vi köpte det.
Det fanns massor av kvarlämnade konserveringsburkar, alltifrån pyttesmå till stora som säkert rymmer 4 liter.
Har bara piffat upp den med en metallbricka och en rostig nyckel som hänger i ett snöre.
Måndag idag......nu börjar vi en ny vecka.
Allt gott önskar jag just DIG!

Kram
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar om min frågeteckenväxt! Jag förstod nog att du skulle veta! Jag har haft Pilodendron förr, men igen som sett ut som denna. Läste att det finns 300 olika sorter, det näst största växtsläktet. Inte undra på då. Men nu vet jag tack vare mina läsare.
    Vet du... jag är en som INTE gillar lupiner. Dessutom tycker jag inte om att de tar över vägrenarna. Men TUR att smaken är olika. Burken med dekorationen däremot, den gillar jag!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Lupinernas vara eller inte vara, det är en stor fråga. Jag gillar dem, vackra i färgerna och man kan plocka stora buketter. Det blir inga hål i den egna rabatten, för där har jag dem inte. För mig är det student, att kunna för båda barnen fylla stora, stora krus med lupiner tyckte jag var häftigt.

    SvaraRadera