onsdag 15 april 2020

Trädgårdsfix

Vilket underbart väder det har varit idag!
Igår tänkte jag att dagens projekt skulle vara att rensa övre hallen, men det gick ju inte att vara inne när solen skiner och det äntligen slutat blåsa isvindar!
Nä, hopp i arbetskläder, plocka fram verktygen och ut i trädgården. 
  Började med den stora lådan som ska husera årets färskpotatis.....den stod i träda förra året och ogräset trivdes bra :-)
Intill den finns en lika stor låda med jordgubbsplantor. Hmmmm......verkar som om jag lät alla utlöpare med nya skott härja fritt förra året för där var det trassligt! Fram med sekatör och lilla planteringsspaden. Klippa ner och rensa bort. Jag vill ha jordgubbar......inte bara en massa gröna blad!
Oj.....humlen hade redan kommit upp över en decimeter och allt ris från förra året satt kvar på störarna......bara att fortsätta med sekatören.
Och den vackra rosplantan jag fick av vår granne hade rötterna täckta av gräs och ogräs......så kan man inte ha det!
5 timmar försvann i ett nafs medan jag for fram med skottkärra, sekatör och spade.....men jag jobbade inte med kroppen hela tiden. Ibland stannade jag upp och funderade på kommande trädgårds projekt med trappor, kanter, några nya buskar och kanske ett körsbärsträd. Måste drömma lite också.
Hallen är fortfarande ett enda kaos, men det får vara så till en annan dag för nu är jag trött och tänker sitta på min rumpa resten av kvällen :-)

Hoppas du har haft en fin onsdag!
Kram
Birgitta

1 kommentar:

  1. Åh, vad det låter roligt! Känner så väl igen mig när jag hade trädgård och orkade. Nu är det slut med den orken och jag är glad åt att jag har den insikten. I går planterade jag om vildvinet från en för liten kruka till en rejäl. Det var inte bara och det räckte. Det gäller att inse sina begränsningar men nog känner jag sorg att aldrig mer kunna ha en trädgård. Men jag är tacksam över att jag ändå fått levt i tre olika trädgårdar, den sista dock den allra, allra käraste.

    Så, njut av att du orkar.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera