lördag 25 april 2020

Grävjobb

Det är så fantastiska dagar att jag inte riktigt fattar att det fortfarande bara är april!
Även om det är svalare temperaturer nu än vad det var i torsdags, och lite kallt i vindarna igen, är det perfekt "jobba ute" väder.....så jag är ute.....och gräver :-)

Vi har en skittråkig slänt i nedre delen av vår trädgård, typ en sån där plats som liksom bara "blivit över" och som man aldrig ägnat någon energi åt att få ordning på.
Det är tungt att klippa det lilla gräs som finns med vår icke självgående gräsklippare eftersom mossan växer tjock. Nu tyckte jag det var färdig ånkat över det så fram med spade och skottkärra :-)
Vi hade impregnerat byggtimmer som låg och väntade på att användas. Passade perfekt som avgränsande kant!
Maken grävde ut för den medan jag tog bort mossa och gräs på delen mot syrenhäcken för när jag var till Blomsterlandet för att köpa tomatplantor hittade jag en så fin liten Paradisbuske som jag så länge önskat att få plantera i vår trädgård. Den hamnade där, efter att maken fått gräva hålet
Tillsammans med Paradisbusken köpte jag också en Liten Stefanandra, som jag vet är tacksam att ha i slänter, så i motsatt hörn grävde jag också bort gräs och mossa.....och maken grävde ett till hål....eller han skulle göra det när det bara sa KLONK i spaden när han körde den rätt ner i en sten.
"Den är nog inte så stor" sa jag obekymrat och forsatte med mitt grävande av tjocka tuvor av gräs/mossa.
Han grävde och grävde, hämtade stora järnspettet för att se om det var en sten eller ett helt berg och inte var det då någon liten sten för den rörde sig inte en millimeter!
Efter mycket grävande, pustande och med gemensamma krafter med spett och spade lyckades vi baxa upp en jättebumling.
Jag var förtjust för jag älskar att dekorera med stenbumlingar, maken var mindre förtjust :-D
Den lilla Stefanandran fick gott om plats i sitt hål. Så gott om plats att vi var tvungna att lägga en stenkant i nederdelen för att inte vattnet bara ska rinna rätt ner i smultronschersminen som står nedanför :-)
Vid det här laget började jag bli ganska mör i kroppen efter allt grävande och baxande med stenbumlingar så det där med att gräva bort all gräs/mossa får ske etappvis. Jag har lite mer att plantera på annat håll......det fanns mer på Blomsterlandet som tilltalade mig :-)
Lördags KRAM
Birgitta



1 kommentar:

  1. Älskar stora stenar! De ger ett så intressant och gediget intryck. I min lämnade trädgård fick jag två jättestenar som en lastare tippade av på anvisad plats i utbyte mot en sockerkaka! Vilken skillnad det gjorde på vår tomt som bestod av platt gammal åkermark. Grävarbete lönar sig, det kommer att bli fint när det växt till sig. Men jobba inte ihjäl er.

    Ha en fin söndag,
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera