onsdag 2 januari 2013

Hjärtan

Det sägs att 2013 ska bli kärlekens år....spegelvänder man siffrorna bildar de Eros :-)

För mig är kärlek synonymt med gemenskap, närhet, omtänksamhet...en kraft...en energi vi alla behöver. Tänker på att kärlek kan visas på många olika sätt och tas emot på många olika sätt. Kärleken är alltid enkel i sin rena, ädla form, men vi kan komplicera den genom att analysera, moralisera och försöka göra den till något den INTE är!

På vår skänk i köket hänger det ett stort hjärta....
...eller, nä, det hänger inte bara ett där, utan två

Varje hjärta är klätt med mjuk en och har ett litet hjärta i zink hängandes från sin spets


 Jag fick de här hjärtformarna innan jul av vår granne och tog tacksamt emot dem. De är bockade och hopsvetsade av hennes make som idag inte längre finns med oss, men vi minns honom med glädje och värme!

Han gjorde ett hjärta som de hade på sin ytterdörr och ett till sin son och hans fru och klädde dem varje år med lingonris och röda band. Trots att hans händer med åren blev förvärkta och gjorde det svårt för honom ville han ändå att de här hjärtana skulle få sina "julkläder".

Nu för jag hans tradition vidare. Jag klär dem på mitt sätt, men de kommer alltid att påminna mig om den man som på så många sätt visade oss sin omtanke och medmänsklighet...precis som hans fru fortfarande gör idag i detta kärlekens år 2013 som nyss har börjat!

1 kommentar:

  1. Hjärtformarna är så fina och du förvaltar dem så väl, fint att ha dem hängandes på skåpet! Saker som har en historia är så mycket mer betydelsefulla.
    Ja visst hoppas vi att 2013 blir kärlekens år!

    Trevlig helg!
    Cia

    SvaraRadera