måndag 7 januari 2013

Tierpsskåp del 1

"Ledig" dag idag....ledig på så sätt att jag inte varit i butiken, men annars har jag inte suttit mycket på rumpan :-).
Har städat ut julen, satt fram nya lampor och röjt både högt och lågt. Bilen är proppfull för färd mot återvinningen i morgon...så skönt!
Tänkte att jag skulle ta bilder på de nya lamporna, men dagen har inte bjudit på speciellt mycket ljus och med den kamera jag har var det ingen idé att försöka få till några bilder ens av modell "någorlunda bra"...så lamporna får jag visa en annan dag.
Istället ska jag visa vårt "Tierpsskåp".

När jag inte orkar göra så mycket annat brukar jag ibland kolla runt på begagnade saker på nätet och där hittade jag för några år sedan ett skåp i ek....i Tierp. Inte nästgårds precis...men på ett lite lagom "utflyktsavstånd" :-)
Jag gillar möbler i den lite strikta jugendstilen och skåpet hade en modell som jag tyckte om. Att det dessutom var väldigt prisvärt gjorde ju inte saken sämre
 Det var med nöd och näppe vi fick plats med det i vår släpkärra och jag var rädd att mannen som sålde det skulle knäcka ryggen när vi skulle ha upp det för deras branta källartrappa (även i 2 delar så är underskåpet tungt!) men som tur var så gick det bra.
Jag har funderat på om jag ska måla det vitt, eller behandla det på något sätt för att få det mörkare. Har lite svårt att bestämma mig där så än så länge är det i originalskick.

Överskåpets vitrindel är full med gamla fina glas och vid spegeln står terrinen som jag fyndade på loppis förra sommaren

 Den har så härligt fin patina

...och kostade 50 kr!

På underdelen står gamla flaskor från vår Dalagård placerade i nätkorgar

...det har varit fotogen i dem
Kul när originaletiketter finns kvar!

Jag tror det får bli ett "Tierpsskåp del 2" så inte det här inlägget blir lika långt som den där önskelistan som nissen kommer med till tomten på julaftons Kalle :-)
Så...på återseende. Ha det så gott allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar