onsdag 23 januari 2013

Rustik lampa

Nu ska vi se....jag nämnde ju för ett tag sedan att vi blivit med nya lampor men att jag inte kunde fota dem för att det var skumt som i värsta november. Nu har det varit ljusare och lamporna blev förevigade.

Här är lampan i allrummet!
Jag såg den på Formex mässan för ett år sedan och när jag skulle beställa hem varor till öppnandet av vår butik ville jag prompt ha de här lamporna.
Jag beställde dem i juli....och så väntade jag...och väntade....och väntade. Trodde till sist inte att jag skulle få några lampor, men så en dag i början på december fick jag ett telefonsamtal från grossisten som frågade om jag fortfarande var intresserad av lamporna....och JA, det var jag!!

Den första uppackade lampan fick följa med hem. Den gamla skomakarlampan i allrummet åkte ner och ersattes av den här "skönheten"....perfekt!! Jag gillar den verkligen!
Skärmen är "bufflig"

....men takfästet är nästan sirligt vackert. Den härliga patinan balanserar det hela
Repet gör lampan komplett och det passar ju så bra hemma hos oss eftersom jag har en förkärlek för grova snören :-)

Fast när jag såg den stora knuten första gången tänkte jag direkt på en sådan där snara som man hängde folk i förr i tiden. Inte så smakligt kanske, men nu är ju inte vår lampa en hängsnara...utan just en riktigt rustik lampa som passar väldigt bra i vårt allrum!

3 kommentarer:

 1. Jag såg lampan igår i en inredningstidning, tyckte också den var jättesnygg! (tänkte också på snaran precis som du :D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om lampan "charmat" flera...finns bara en kvar i vår butik!
   Önskar dig en härlig helg!
   Birgitta

   Radera
 2. Verkligen fina lampor, helt i min smak! Och jag kan förstå att de gått åt. Undrar om jag åkt förbi infarten till Hallstahammar när jag besökt Strömsholms djursjukhus? Är jag rätt i geografin nu?
  Tack också för din kommentar om hunden i Australien, det värmde att läsa!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera