torsdag 17 januari 2013

Gamla dörrar


Det finns många fina gamla dörrar på vår Dalagård....av olika sorter och jag tyckte ett tag att vi hade så gott om dem att jag kunde sälja några av dem i vår lilla butik, men nu kan jag inte skiljas från dem....de är ju så fina....var och en på sitt sätt!

På det gamla snickeriet på gården satt det både pardörrar och en enkel dörr
...och byggnaden var så sned så dörrarna höll på att förstöras.
Vi plockade helt enkelt bort dem och använde dem i butiken.

De har varit ockragula, men väder och vind har nött bort nästan all färg och när jag skurade dem med stålull och sedan behandlade dem med linolja/terpentin blev de så här fina i den fuskfasad som vi byggde i butiken
Enkeldörren står som dekoration vid sidan av kassadisken och det har varit så många som har frågat om den är till salu, men det är den inte!

En dörr har jag ståendes hemma vid vårt matbord i gillestugan
....tycker jättemycket om den!
Jag kan tycka att det är så fint med avskavt och nött hos andra, men hemma hos oss får jag det inte att passa...förutom när det gäller den här dörren...den är bara så perfekt!
Helt naturligt sliten
....med fina rostiga detaljer :-)

I garaget står det just nu två dörrar till som väntar på att bli rengjorda och använda. Den ena skulle vara så fin att ha som sänggavel
Vi har gjort i ordning det mesta i vårt hus, men vårt sovrum har vi kvar att fixa.
Jag vet precis vilken tapet jag skulle vilja ha som fond bakom sängen och resten ska målas vitt....men det fattas någon som gör jobbet!
Kanske jag orkar börja när vårsolen ger mig lite mer energi....och kanske nämnda sol ger kära maken lust att hjälpa till :-)

Den andra dörren är tvåfärgad, varmt vit och grå. Lite mindre än de andra...väldigt smutsig
...men också så fin! Den skulle passa i gästrummet!

Hmmm, vad är det man säger....att man samlar på något om man har mer än tre av samma sort. Kan man vara samlare av gamla dörrar?

6 kommentarer:

 1. Härliga vackra dörrar!!
  tack för din söta hälsning. Jag ska nog stänga av wake-up lampan och sova som en gris :) har just bastat och känner mig mör i kroppen och len i själen :)
  ha en skön helg!
  Kamomilla

  SvaraRadera
 2. Vilka Vackra Dörrar,tänk att äga dom..
  Kram/Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte ju att jag skulle sälja dörrarna som står i garaget, men vissa saker är det något speciellt med och alla dörrarna har sin egen personlighet och historia. De får nog bli kvar hos oss :-)
   Kram på dig också...och kul att du hittat till min blogg!
   Birgitta

   Radera
 3. Halloj vännen! Hoppas du har det bra, gissar att du har fullt upp även idag på din "lediga" dag?
  Åh, så många härliga dörrar ni har! Förstår att det är svårt att skiljas från dem! Alla är
  ju vackra på sitt sätt!
  Önskar dig en fortsatt bra dag!
  Kramelikram Carina

  SvaraRadera
 4. Himla roligt att hitta hit genom din kommentar hos mig, tack! Jag är på väg till jobbet men ska absolut kika in lite närmare här hos dig senare.
  Tyckte jag såg att du också bor i Dalarna, kallt som bara den idag!

  Önskar dig en fin dag.

  Kram
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har vår älskade Dalagård som jag alltid längtar till, men tyvärr bor vi inte där...hinner inte ens vara där så mycket som jag skulle vilja. Den gamla gården är min glädje och inspirationskälla, men den har genom åren också bjudit på otroligt mycket jobb, både roliga sådana och mindre roliga också...men så är det väl med det mesta.
   Roligt att ha dig som besökare!
   Kram
   Birgitta

   Radera