torsdag 29 augusti 2024

Vindruvor

 De senaste åren har det blivit mycket vindruvor i vårt växthus, men i år är det helt vansinnigt mycket vindruvor!

När vi satte upp växthuset för snart 10 år sedan ville jag ha en vindruva som klättrar i taket och ger välbehövlig skugga. Valde sorten "Nimrod" eftersom det stod att den inte blir så stor, max 5m lång och det är perfekt för vårt växthus. Bara det att det i år är så mycket druvor så grenarna hänger tunga och jag kan inte gå rak på mitten

I och för sig gör inte det så mycket eftersom det annars är ganska tomt i växthuset, men vi kommer aldrig att orka äta upp alla dessa druvor!
Får väl göra som med gråpäronen, ställa ut vindruvor vid vägkanten och skriva en skylt med "Varsågod" för det känns himla synd att låta de här goda druvorna gå i komposten.

Men, idag ska jag plocka en skål och ta med till yngsta sonens lägenhet som ska stylas inför fotografering. De kommer att bli fina i en fruktkomposition :-)

Ha en riktigt fin dag!
KRAM
Birgitta









2 kommentarer:

  1. Oj oj vilka mängder! Säkert blir grannar och förbipasserande jätteglada för att få smaka på överflödet.
    Nu går vi in i september och tänk, jag tycker det är skönt! Har inga problem med våra årstider, hm... jo, möjligtvis november då.
    Ha så kul med lägenhetsstylingen. Du har ju vana nu!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser också fram emot höst! och vindruvor delas ut till alla som vill ha.
      Lägenhetsstyling och fotografering gick bra och ja, jag börjar få in snitsen nu :-) Vi får göra om den där stylingen till visning och jag håller tummarna för att lägenheten blir såld fort! Yngsta sonen med flickvän fick nycklarna till sitt nya boende idag och där behövs lite hjälp med målning av väggar så jag är inte sysslolös än :-)
      Ha en fin fredag och helg! Kramar
      Birgitta

      Radera