fredag 23 augusti 2024

Pumpa

 Skrev i ett tidigare inlägg att vännen i Fjärdhundra, som har sitt loppis där, också odlar spektakulära pumpor. 

Hon hade satt frö av olika prydnads pumpor och jag fick en planta av henne i början av sommaren som jag petade ner i en låda med spaljé i odlingsdelen här hemma. Hon visste inte vilken sort det var, men antingen kunde pumporna bli vita, gröna, nästan svarta eller strimmiga så jag väntade spänt på den första pumpan för att se vilken sort det här var......och nu vet jag :-)

De är mörkt, mörkt gröna, men när man ser dem på lite håll upplevs de som nästan svarta. Har inte sett den sorten förut, så häftiga!

Plantan kommer nog att leverera mååååånga pumpor för den är så stor och blommar hela tiden. Tycker också det går fort från det att man ser en liten liten ljust grön bulb tills det hänger en mycket större nästan svart pumpa på samma plats.

Den här vännen överlät för en månad sedan sex pumpaplantor till till mig som hon inte hade hittat någon bra plats till vid sitt loppis så nu frodas även den stora planteringslådan bredvid som tidigare var nästan tom eftersom den ska rivas och ersättas med en ny.

Plantorna var små och taniga när de kom till oss, men nu växer de snart ur lådan. Såg att plantan längst till höger fått en likadan mörkt grön pumpa, men de närmast i bild borde vara något helt annat. Spännande!


Varm KRAM till er alla och ha en mysig fredag!

Birgitta



2 kommentarer:

  1. Vilka vackra och lagom stora pumpor! Kul när de växer bra och snabbt bildar frukter. Nu är du självförsörjande till Halloween, hihi.
    Glad helg önskar jag dig.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir dramatiska pumpor till Halloween :-) Undrade just nu hur de kan tänkas se ut inuti?
      Ha en fin helg! Kramar
      Birgitta

      Radera