lördag 29 juni 2024

Sista steget

 Vår Dalagård är såld!

I tisdags skrev vi kontrakt och nu på tisdag lämnar vi över nycklar och gård till de nya ägarna. Det har varit en intensiv vecka!

Det känns verkligen som om det var menat så här för vad säger man annars när en person lämnar hemnet.se öppet på en dataskärm, partnern går in och hittar objektet "Norrbovägen 155", känner att det är precis vad de har letat efter, skickar  en förfrågan till mäklaren om det finns möjlighet att få en extra visning eftersom de där första helgvisningarna redan hade varit och så sattes nytt visningsdatum ut till förra onsdagen.

De skickar dit sina föräldrar som bor i närheten och får förmedlat via mobil hur det ser ut och bestämmer sig för att lägga första budet.....och de la också det sista budet. 
Från kl 9 till 21 i måndags plingade det i våra telefoner där nya siffror dök upp. 
Det var en väldigt speciell känsla att kunna följa budgivningen så där direkt och det blev en sen kväll för både oss, mäklaren och intressenter. Kan säga att jag hade väldigt svårt att somna den natten :-)

De följde med oss till gården efter att vi skrivit kontrakt och det var så härligt att se någon ha samma entusiasm inför gården som vi har haft. Se någon som så omedelbart börjar drömma om att fortsätta renovera, utforska gården och fördjupa sig i allt som vi har samlat och dokumenterat om gårdens historia. 
Det känns så helt rätt!

En gång till ska vi åka dit innan tisdag för att klippa gräs, städa och ta med de sista sakerna hem.
De nya ägarna vill gärna ta över allt som vi vill lämna vilket känns otroligt skönt för jag såg inte fram emot att behöva tömma hela huset och uthuset på en massa saker vi inte har plats för hemma.....och det var ju faktiskt också något jag önskade, men inte trodde skulle ske, att eventuell köpare också skulle vilja ta över möbler och saker :-)

Det känns konstigt! 
Inga mer inlägg från vår Dalagård här på bloggen. Inget mer packande med kopplad släpkärra och bilen full med saker för dagar där i Dalarna. Inget mer sittande i tystnaden där bara fåglarnas kvitter hörs.....men, tiden för alltid in nya spännande saker i livet och nu ska vi förhoppningsvis få tid och ork över till vårt hus och trädgård här i Strömsholm.

Säger TACK älskade Dalagård för de 18 år vi fick förmånen att dela med dig! 
För alltid ska jag bära alla minnen i mitt hjärta <3 

KRAM
Birgitta




3 kommentarer:

  1. Så snabbt det gick... och som det verkar till rätt familj också. Förstår att ni är lättade. Nu får ni mer tid för andra saker och för ert boende i Strömsholm. Njut nu av "friheten" och ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är många olika känslor som tumlar runt inom mig, men allt kommer att falla på plats så småningom. Det kommer att bli bra med de nya ägarna! På många sätt liknar de oss med en som bubblar av kreativitet och en som är mer lugn och saklig. De är också i samma ålder som vi var när vi köpte gården :-)
      Ha det så bra Eva-Mari! kram
      Birgitta

      Radera
  2. Skönt men ändå dubbla känslor:) Har tänkt samma tankar om vårt torp men känner att vi inte är riktigt där än...13 år sedan vi köpte men vi vill så gärna njuta av slutfinishen:)
    Slutet gott - allting gott!
    Skorpan

    SvaraRadera