söndag 23 juni 2024

65+

 Nu har årshjulet snurrat ett varv till så idag är jag 65+. 

65 år och 1 dag :-)

Av någon anledning längtade jag efter att bli äldre  ända tills jag fyllde 30.
Efter det tycker jag nog att jag varit i fas med min ålder.....fram tills jag fyllde 60, för efter det har jag liksom mentalt stannat i ålder. Ser fortfarande mig själv mer som 60 än 65. Konstigt det där!

Förr var det lika med att gå i pension då man fyllde 65, men så är det ju inte idag.
Jag har levt pensionärsliv i flera år nu och trivs väldigt bra med det och vi som är födda efter 1957 får ju heller inte full pensionsersättning förrän vi blir 66 så det där med att bli pensionär vid 65 finns inte på samma sätt längre.
Ändå känns det som att jag nu officiellt kliver in i pensionärernas skara och inte bara "praoar" som pensionär :-)

Fast....egentligen är det helt oväsentligt om jag officiellt är 65, eller mentalt 60. 
Är bara så oändligt tacksam över att ha möjligheten att få vakna upp på morgonen och tänka "dagen är öppen för förslag. Vad vill jag göra idag?" 
Så tacksam över varje dag som jag får vara frisk och pigg. Tacksam för varje dag som jag har lust och ork!
Så nu ska den här pensionären greppa tvättkorgen och hänga ut den rena tvätten på torkvindan. Älskar sommarvindar som torkar tvätten på nolltid :-)

KRAM och ha en underbar söndag!
Birgitta







2 kommentarer:

  1. Grattis! 65+ är allt en fin siffra. Sen är den själsliga åldern en annan femma. Arv och miljö gör ju sitt men det är ändå den egna synen på livet som är viktigast.
    Allt gott till dig!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3 Arv kan man ju inte påverka speciellt mycket, men synen på livet kan man definitivt påverka! Att känna lust och glädje gör allt så mycket lättare och roligare. Sen tänker jag ofta på det som naprapaten sa till mig tidigt i våras....."Om huvudet säger att du är 25 kommer kroppen att säga att du inte är det" :-) Så sant! Jag önskar ofta att jag var 25 med all den ork och energi jag hade då, men, det är liiiite annorlunda att vara 65+ :-D
      Hjärtliga kramar till dig!
      Birgitta

      Radera