fredag 1 december 2023

10 år

 Idag är det prick 10 år sedan vi flyttade in i vårt lilla röda hus :-)

Huset hade vi sett från vårt förra hus varje dag under 28 års tid.....och dåvarande ägarna var helt underbara grannar som önskat oss välkomna hit från första dagen då vårt flyttlass gick till Strömsholm 1985.

Vilken resa det varit med det här huset som vi totalrenoverat från grunden med ALLT. Ett slit, men också glädje och tillfredsställelse. 
Så mycket kärlek i alla val vi gjort, i alla hammarslag vi slagit och i allt vi designat utifrån vår vision om det här husets framtid. Det är sig likt, och ändå inte, eftersom det gått från att vara "Olle och Guns hus" till att bli VÅRT hus!

Jag ville så gärna ha ett växthus och en odlingsdel i den helt platta trädgård som fanns när vi flyttade hit. Trots att vi bara flyttade tvärs över vägen är jorden helt annorlunda här mot den hårda lerjord som finns runt vårt förra hus.....och i alla år, från 1929 då det här huset byggdes, har marken primärt använts till att odla på så det ville jag fortsätta göra.....bara på ett lite annorlunda sätt mot förut.

Tänk er min lycka då min älskade make tog sig tiden, och orken mitt upp i all annan renovering, att köpa och sätta upp ett växthus åt mig <3.....och åh, vad jag har fyllt det där växthuset med grödor genom åren :-)

......och min älskade mamma och hennes make som kom och hjälpte oss att handgräva bort gräsmattan på östsidan för att jag skulle få en odlingsdel även ute.....och sen har jag bara fortsatt gräva, plantera, sätta kanter, plattor och skyfflat grus. 

Trädgården är mitt skötebarn, mitt intresse och den ger mig ro i själen när jag går där och påtar, men också oro och en del stress i magen när jag inte hinner med som jag skulle vilja. För jag månar om vår trädgård och allt som växer där. Jag vill att ALLT ska må bra, både människor, djur, hus och grödor (fast ärligt måste jag skriva att mördarsniglarna gärna får må bra någon annanstans än i vår trädgård :-)) och jag gör vad jag kan för att det ska finnas lycka här på vår lilla plats på jorden <3

Så.....idag firar vi 10 år i det här huset, vi firar makens och mina 41 år tillsammans, vi firar att maken om bara några dagar fyller 70 år.....och allt annat där emellan värt att fira :-)

Varm fredagskram!
Birgitta



6 kommentarer:

  1. Stort Grattis till 10 år i huset, 41 år tillsammans och 70 årig gubbe. . . det är verkligen något att fira! Mysigt att ta över ett hus med så fina ord från föregående ägare. . .och så fint det har blivit efter alla renoveringar! Bara att njuta. . . men du har säkert nya projekt på gång. . .!!! :-)
    Trevlig Helg & 1a Advent!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3 Det finns alltid något att fira....och alltid något som behöver göras :-) Projekten tar väl aldrig riktigt slut, men jag är glad att alla stora saker nu är gjorda för vi är ganska mätta på renovering. Vi får pinna på i lagom takt nästa sommar med att få ett sista trädäck och grus till gårdsplanen på plats, men sen tror jag banne mig att jag ska släpa fram solstolen och se om den fortfarande håller för att lägga sig i :-D
      Ha en riktigt mysig första advent! Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Grattis till allt underbart! Vi har bott i vårt hus sedan -92 (!) herregud så länge det är när man tänker efter. Önskar er många härliga fler år!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Skorpan <3 Ja, åren springer iväg! Kommer fortfarande ihåg den nästan euforiska känslan jag kände när vi precis hade flyttat till Strömsholm 1985 och jag svängde in på "vår" gata och såg "vårt" hus. Inte trodde jag då att den rastlösa själ jag är skulle stanna kvar på samma plats i alla dessa år, men så blev det :-)
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Vilket underbart hus och grattis till allt! Ja allt är värt att firas varje dag :)
    Vinterkram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Titti! Visst finns det alltid något att fira och idag har vi firat den nämnda blivande 70 åringen som nu är 70 :-) Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera