fredag 6 augusti 2021

DIY av IKEA möbler

Vi har varit i Karlsborg i 3 dagar och kom hem igår för att fira äldsta sonen på hans födelsedag. Han har varit iväg på annat håll så vi passade på att låna hans lägenhet i Karlsborg för att fixa en överraskning till honom :-)

Han har alltid tusen järn i elden och massor av planer att förverkliga och vi har varit i Karlsborg två vändor förut den här sommaren för att hjälpa honom få ordning i lägenheten. Han har gott om utrymme på sina 120 kvm och ville bygga ett stort hyllsystem för en billig penning, fast det skulle vara med stil!

Första gången var vi med som bärhjälp då han på begagnat marknaden köpte soffa, bord, byrå....och en stor "Kallax" hylla

Sen letade han reda på 3 begagnade billiga delar av IKEAs system "Bestå" som vi hjälpte honom att köra till lägenheten andra gången vi var där

.....och så började jag måla Kallax hyllan medan sonen och hans pappa sågade till bänkskivor som ska binda ihop det hela och började fixa en sittbänk med förvaring till hallen efter samma princip. 


Vi kom en bit, men blev inte klara.....därför åkte maken och jag dit nu och gjorde det sista med att måla det trä fanerade skåpet inuti, sätta in hyllplan, gångjärn och måla alla kanter och luckor. Så roligt att se allt ta form och slutligen bli klart!

Eller helt, helt klart är det inte för det ska upp ett krön längst upp på Kallax delen och så ska det sågas till passbitar till höger och vänster, men nu ser man ändå hur fint det här bygget passar på sin plats! 

Färgen är väldigt lik den nyans av linoljefärg som alla detaljer i lägenheten har, som golvsocklar och foder runt de vackra pardörrarna. Sen är han inte så jätteförtjust i de klassiskt randiga tapeterna här i vardagsrummet, men det är en hyresrätt så han får ta det och göra det bästa av det :-)

Det var inte svårt att införskaffa och skapa det här hyllsystemet, men det har tagit en hel del tid och målar möda att få det klart. Med de sista passbitarna på plats kommer han att ha en jättefin mått anpassad möbel som stämmer väldigt bra med lägenhetens karaktär. 
Jag hoppas det blir tid till att fota allt i rummet när det är stylat och klart för redan nu ser man att det kommer att bli såååå fint med rummets dryga 3,5 m i takhöjd, de vackra detaljerna, djupa fönsternischerna.....och den här möbeln!

Ha nu en ljuvlig fredag!
Kramar
Birgitta














6 kommentarer:

  1. Vad glad sonen måste bli - ett helt nytt hyllsystem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lyxigt när saker och ting händer utan att man själv jobbar för det :-) Han landade i sin lägenhet igår kväll och skickade en bild där han tänt lampor och ljus och skrev "Ganska mysigt ändå".....och ja, det börjar bli väldigt hemtrevligt i lägenheten! Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Märkligt nu kunde jag skicka kommentaren, i går gick det inte. Det lät som det var så lätt att få ihop hyllorna men ni är duktiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att det krånglar med kommentarsfältet! Glad ändå att du försöker igen.....det är ju alltid roligt att få en kommentar! Det var lätt att ställa alla delar till hyll systemet på plats, men målandet tog tid. Ett väldans duttande i de där facken på Kallax hyllan. Det var till att tänka "tänk inte - gör bara" :-) och det blev ju bra till slut. KRAM
      Birgitta

      Radera
  3. Åh så snyggt det blev och fin färg. . . sonen måste vara jätte glad över all hjälp han får med inredningen! Och tapeten är inte alls så dum! ;-)
    Ha en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är man tre som hjälps åt händer det mycket mer än om man ska slita själv.....och så är det roligt att fixa tillsammans :-) Tapeten passar väldigt bra till lägenhetens karaktär, men sonen är ingen riktig "tapet person". Vill hellre ha stilrena målade väggar om han får välja :-) KRAM till dig!
      Birgitta

      Radera