torsdag 27 augusti 2020

Vi snickrar och målar

 Det är helt perfekt jobbarväder när man, som vi, panelar om en gammal tvättstuga!

Kommer ni ihåg den här byggnaden?

Vi som bara tänkte göra i ordning taket åkte på att riva nästan hela byggnaden.
Det var liksom inget att bygga på då bärande stomme var som kex.
Taknocken är frisk och de tvärgående stockarna på kortsidorna, och vi var tvungna att behålla gavlarna till en början för att inte allt skulle fara i backen som ett plockepinn.
I väntan på nya stockar.....och på att vi skulle bli klara med hjälpen äldsta sonen behövde för sitt takbyte.....så fick byggnaden ett snyggt blått överdrag :-)
När vi var klara hos sonen satte vi fart hemma och de nya stockarna som sågats till för hand kom på plats.....och allt annat där emellan byts ut allt eftersom.
Vi bygger en sida i taget. Maken klurar, mäter, sågar och bygger upp.
Jag far runt med olika målarpenslar och olika målarburkar. Målar vita spaljéer, målar vita fönster och målar falurött när maken satt upp en vägg.
Det går framåt både här och där!
Ser ju väldigt tråkigt ut just nu, men det kommer att göra stor skillnad då läkten kommer på plats och skapar struktur i fasaden.
En liten bit av väggen fattas på baksidan, men virket tog slut idag så i morgon bitti hänger vi på låset hos bygghandeln :-)

Kram
Birgitta



1 kommentar:

  1. Ni är otroliga på att renovera och ni gör det själva. Jag har ingen i bekantskapsträffen som jobbar som ni. Tur att ni finns som vårdar och renoverar. Ni har ju dessutom flera hus att ta hand om. Själv tycker jag att det räcker med ett eftersom jag vet att allt måste vårdas. Skulle inte klara av att det förfaller på ena stället. Förstår att du(ni) är likadana. Följer med spänning vad som komma skall.

    SvaraRadera