söndag 16 augusti 2020

En gammal bäddsoffa

 Vi var en snabbis till vår Dalagård för att hämta virke och tegelpannor till vårt "bygga om den gamla tvättstugan" projekt och jag passade på att plocka med mig kuddar och filtar för att göra en gammal soffa på verandan lite mysigare.

Soffan fanns i huset när vi köpte gården, men den var riktigt ful!
Man kan fälla upp sittlocket och då blir den en säng....om man nu skulle vilja sova på den metallspiralsstomme som finns under locket. Det har jag aldrig haft en tanke på att göra! 
Med sliten björkfanér, öppen benstomme, åratal av smuts och kort oskönt ryggstöd var det väldigt nära att den hivades på tippen.
Meeen, jag är ju inte den som slänger saker så lättvindigt.
Jag gav den en chans jag :-)
Tog fram vita färgburken, en tjock madrass, en tunnare madrass och ett rött överkast.
Målade stommen vit och fixade till en tjock sittdyna och tunnare rygg och sidokuddar som kläddes med det röda tyget och vips var den mycket skönare att sitta i och med en kappa som döljer den öppna bendelen blev den också helt ok att titta på.
Ett gammalt krönsmycke blev pricken över i!
All textil är fyndad på loppis utom den runda kudden. Den sydde jag för många år sedan av en handduk.
Förresten är allt på den här verandan antingen från gården, köpt på loppis eller saker vi fått.
Vår omgivning vet att jag älskar gamla saker och det är ju bra :-)

Maken sågade till en hylla som sattes på konsoller och det lilla bordet blev perfekt att ställa tvättfat och kanna på.
Nu är det enkelt att slinka in och få rena händer!
I uthuset fanns rostiga buckliga saker som passade här och med lite blomsterfägring från trädgården blev mitt leende brett. Älskar det här......att få sätta den sista "piffen" på en inredning :-)
......och när jag var klar var det dags att vända hemåt igen med släpet lastat med det vi behöver hemma.
En dag ska jag banne mig åka till vår Dalagård ENBART för att pyssla och njuta.....kan bara inte säga vilket år det kommer att hända :O
Ha en riktigt skön söndag!
Kram 
Birgitta 
 

1 kommentar:

  1. Så roligt att besöka sonen i hans fina lägenhet. Var på en guidad tur där på fästningen för några år sedan. Det small, rök och var mycket realistisk guidning. Men så fint att få bo så. Så lyckat när man gör om historiska byggnader till lägenheter. Inte bara han har fint - verandan blev ju jättebra med röda tyget och kuddar.

    SvaraRadera