torsdag 20 augusti 2020

Tegelpannor

 Det här är mina arbetskompisar just nu :-)

Inte är de vare sig snygga eller gör jobbet åt mig, men de underlättar helt klart det jobb som behöver göras......för jag skurar tegelpannor
För sisådär 10 år sedan köpte vi ett parti begagnade tegelpannor för att lägga på taket till det nybyggda uthuset på vår Dalagård. Det behövdes bara drygt 400 stycken till det taket, men säljaren ville bli av med alla 1200 pannor han hade så det var allt eller inget. Vi tog allt och de har räckt länge de där pannorna.

Förutom till Dalagårdens uthus har vi lagt dem på vår gäststuga som vi renoverade.....och på sonens gäststuga som vi nyligen blivit klara med och nu hämtade vi de sista för att ha till den gamla tvättstugan.
Det kommer bli så fint med tegel istället för plåttaket som låg där förut......men jag har en hel del kvar att skura.....och maken har en hel del kvar att snickra innan det är dags att lägga tak, men vi jobbar på. Ni ska få se :-)
Fredag i morgon.....ha en riktigt skön helg!
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Wow vilket sisyfosarbete att skura ren pannorna! Gör du det för att du inte tycker om att de är algbeväxta? För inte är väl kvalitén sämre? Jag tycker de är vackra med patinan!

    Ha det fint och vila lite mellan varven.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Jösses vilket jobb! Men blir nog väldans fint när det blir klart. . .!!! :-)
    Trevlig Helg på dig!
    Kram

    SvaraRadera