lördag 2 maj 2020

Alstroemeria och svar på en fråga

"Sköna maj välkommen till vår bygd igen.....!!!"
Hörde du den sjungas igår......eller sjöng du kanske den själv? Vi gjorde både och, maken och jag. Tittade på tv då studentkören sjöng från ett tak i Lund och så hängde den ju med i hjärnan :-)
Välkomnar både Maj och de varmare sydliga vindarna som ersatt de kalla nordliga. Nu väntar jag bara på att molnen ska skingra sig och släppa fram sooooolen!

För en dryg vecka sedan då jag var och handlade mat unnade jag mig en bukett snittblommor för jag hittade så fina Alstroemeria!
Om du aldrig har köpt hem Alstroemeria säger jag bara GÖR DET!
Jag velade mellan om jag skulle köpa de vita, ljust rosa eller rosalila. Alla sorterna var så där perfekt knoppiga och robusta. Det blev vita :-) 
Min bukett är en sån där inplastad med 5 stjälkar Alstroemeria från ICA Maxi och så kompletterades den med några grönskande kvistar från sötkörsbärsträdet från trädgården.
För en liten peng fick vi det så här fint på vardagsrumsbordet!
Sen till en fråga som Skorpan ställde efter mitt senaste inlägg med bilder från vår målade trappa.....(jag kan fortfarande inte svara på kommentarerna direkt i kommentarsfältet, tyvärr!)
Du frågade om hållarna till handledarna och de är från Bauhaus, själva stången är också därifrån. De kallas ledstångskrok och är i brons från Lundbergs. Kollade nyss och såg att de fortfarande finns kvar på Bauhaus, men de kan finnas på andra ställen också :-)
Ha en riktigt skön helg!
Kram till er alla.
Birgitta




3 kommentarer:

  1. TACK! Frågetecknen är uträtade:)
    Skorpan

    SvaraRadera
  2. Det är en blomma jag inte har någon som helst relation till. Känner till den, jodå, men jag har för inte så länge sedan lärt mig vad den heter. Har aldrig köpt själv, brukar finnas i fådda blandbuketter. Så vackert med en hel bukett vita!

    Tack för tipset.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Lyssnade också på kören från taket i Lund. Det var mycket rogivande. Tänkte på att det inte var några andra ljud eller synintryck som störde. Hade det varit som vanligt hade tv-kameror svept över publiken utan att stoppa upp mer än några sekunder. Nu var det focus på körsången, parken och utsikten. Tror att det är bra att vi stannar upp lite.

    SvaraRadera