tisdag 5 maj 2020

Rensa och röja!

Nu börjar det kännas som om det är någorlunda ordning i vårt hus efter renoveringen av gästrummet.
Helt otroligt vad en renovering kan föra med sig när man har ett så litet hus som vi har (och för mycket saker!). Det finns ju liksom inga utrymmen att lättvindigt bara kunna stuva undan saker på utan allt har en tendens att sprida ut sig så det påverkar HELA huset!
Jag är heller inte en person som koncentrerat kan ägna mig åt bara en sak i taget utan jag gör ofta flera saker samtidigt vilket gör att det blir ännu rörigare......och rörigast blir det absolut ALLTID i vår tvättstuga!
Det är ett sånt där rum som man lätt kan stänga dörren till och så "försvinner" problemet.....ända tills man behöver något och blir irriterad för att det knappt går att komma in där utan att kryssa mellan saker som står över allt! Då är det läge att RENSA och RÖJA!
Det vore egentligen så lätt att ställa tillbaka sakerna där de ska vara, för de flesta sakerna har sina platser, men så börjar jag ställa in krukor som ska diskas och skänkas till loppis, och javisst ja, måste köra en maskin med tvätt!
När jag ändå plockar ut tvätt och skölj medel från skåpet kan det vara bra att passa på att göra ordning bland färgburkarna så jag får in de som redan är utsläpade därifrån, men det är trångt i det där hörnskåpet......nä, jag gör det sen.....först ska jag plantera om blommorna för där står ju jorden.....
Sån är jag :-)
Men ska väl också säga att det inte är någon annan som behöver plocka i ordning efter mig, det gör jag själv, förr eller senare......och nu är det gjort!
Har plockat ut ALLT ur skåpen, torkat hyllor, sorterat, slängt och organiserat om.....så nu är det fint i tvättstugan.
När jag kommit så här långt brukar det vara ordning ett tag.....ända tills någon av oss börjar ställa något på den där bänken som inte ska vara där, och så blir det för det mesta när vi håller på och renovera.
Fast, å andra sidan, är det nu färdigrenoverat i alla rum i vårt hus så kanske det blir lättare att hålla ordning.....kanske :-)

Kram
Birgitta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar