fredag 8 maj 2020

Det blommar!

Som ni kanske redan vet så älskar jag inte precis porslinsblommans doft, men fantastiskt vacker är den att titta på!
Jag fick en gång ett skott av min svärmors porslinsblomma, den står i hallen. 
När jag vid ett tillfälle klippte tillbaka den en bit satte jag toppskotten i vatten och de bildade villigt rötter så nu har vi en till porslinsblomma.....som jag ställde i sovrummet......vilket gör att jag får bära ut den därifrån varje kväll.....för att den doftar när blommorna slår ut......eller nåt :-)
Det är verkligen fullt av stora blomhängen! "Mammaplantan" blommar också nu, men den har inte alls lika många hängen som den här. 
I vanliga fall vill jag gärna att de växter som blommar blommar riktigt länge......men när det gäller den här så njuter jag av dess prakt på dagarna och säger URK åt den på kvällarna då den förpassas till övre hallen, med stängd dörr in till sovrummet :-D
Min fredagsblomma till alla som kikar in här.
 Önskar er en riktigt fin helg!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Mina porslinsblommor har inte börjat blomma än och det tackar jag för. De är vackra men doftar alldeles för starkt. Jag vet de som klipper bort dem när de blommar med många klasar, som dina. Annars är det en fantastisk krukväxt. Jag har alltid flera på gång, alla härstammar från samma urmoder.

    Ha en skön helg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Kommer ihåg porslinsblomman från mitt barndomshem! Tog skott efter att vår mamma gått bort men den klarade sig inte! Kommer inte ihåg att det var stark doft. . . men man har kanske förträngt det!!! Din har verkligen vackra stora klasar!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  3. SÅ vacker! Tycker inte att doften är speciellt störande, snarare tycker jag det doftar honungsaktigt..
    Min blommar inte än men ska testa att sätta "skott" :)
    Skorpan

    SvaraRadera
  4. Så fint du fick i tvättstugan. Vi (hantverkare)han precis bli färdiga innan Corona bröt ut. Jag och livskamraten är så nöjda och det blev en rensning innan och nu ska vi ha det så fint - alltid. Jaha, du gillar inte doften av porslinsblomman. Har två som nu blommar men inte riktigt så många klasar som din, men tycker de doftar gott.

    SvaraRadera