lördag 16 maj 2020

Växthuset väntar

Samma procedur varje år i växthuset......ut med allt, städa och in med det som behövs för plantering.
Blir så befriande tomt till en början.....
Den gamla mangeln får stå kvar för den orkar man inte lyfta ut, men allt annat bärs ut, borstas och skuras rent. Då blir det fint i växthuset och ett enda kaos utanför :-)
Nu är allt på plats och bara väntar på grödorna som ska frodas härinne.....men med det väder som varit har jag inte vågat sätta ut något än utan bär alla plantor ut på verandan på morgonen och in i hallen igen på kvällen.
Såååååå tråkigt jobb, men nödvändigt både för härdning och för att de inte ska frysa ihjäl!
Nordanvindarna når inte in i växthuset och nu verkar det som om de riktigt kalla nätterna ersätts med plusgrader så förhoppningsvis vågar jag börja plantera snart. Längtar efter att fylla lårar, tunnor och zinkhinkar med tomater, paprika, gurka och kryddor (och få en befriande tom hall :-))
I år blir det lite nya plantor som en chili modell mycket stark. Används troligtvis med försiktighet :-D
Den fick vi av en fiskekompis till maken som dragit upp alldeles för många plantor för sitt eget behov.  "Kom och hämta" sa han och jag tog med en papperskasse att stoppa ner den i. 
Det slutade med att maken fick bära en hel kartong med allehanda plantor som fiskekompisen gladeligen skänkte bort.

Förra året fick jag kommentarer om att det ju måste få plats några sittplatser också, men nej, i vårt växthus får man hålla sig stående. Det brukar helt enkelt aldrig bli någon plats över för något att slå ner rumpan på :-D
Kram
Birgitta



1 kommentar:

  1. Tack för din fina kommentar om det gjutna fatet😀
    Jag läser att du bär och släpar växter ut och in,känner igen mej i den beskrivningen! Hoppas värmen kommer nu så det blir växter i växthuset ditt. Kram!

    SvaraRadera