onsdag 30 mars 2016

Våååååår!!!

När ljuset vänder tillbaka, snön försvinner och isande nordanvindar ersätts av ljumma vårvindar vaknar mina livsandar igen! 
Jag är verkligen som en växelvarm reptil som är seg och ovillig när det är kallt och mörkt, men så fort solen visar sig och värmen kommer tillbaka vill jag ut och värma mig på de solvarma stenarna :-)
Igår var jag ute i trädgården från lunch fram till sena kvällen.
Jag städade verandan och planterade några söta penséer i ett gammalt tvättfat.
Jag räfsade bort alla löv som jag i höstas täckte rabatterna med. Stooooora högar blev det, nästan så jag fick lust att börja hoppa i dem :-)
........och fram tittade en massa blad från alla lökar jag flyttade runt i rabatterna förra året!
Plymspirean var alldeles inklämd i den gamla rabattkanten så jag grävde upp stenarna och flyttade ut dem så plantan ska få plats att växa.
Jag rensade bort alla torra tallkvistar och granruskor som varit vinterns uteprydnader, krattade och fyllde släpkärran med en massa kvistar och grenar från gråpäronträdet vi kapade. 
Upp och ner, fram och tillbaka, gräva och lyfta.
Idag tänker jag.....att jag aldrig lär mig!!!
Ryggen protesterar. Musklerna i benen talar om att de finns och att de fått lite väl mycket träning på en och samma gång och fingrarna känns lite stela och ovilliga att greppa, men vá sjutton....våren är här och det är roligt att röja och förbereda för den vackraste tiden på året! 
Kroppen får gnälla lite idag, det är ok. Jag får väl sparka igång den här dagen liiiiite lugnare, och det har jag gjort nu med ett blogginlägg. Dags att sätta fart igen :-)

Ha en fin dag!
Kram
Birgitta

2 kommentarer:

 1. Det är roligt att jobba ute i trädgården på våren men ack vad det tar på en gammal kropp.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt fall är det säkert en kombo av dåligt tränade muskler och mängden arbete på en gång. Jag brukar skylla på det senare eftersom jag inte har någon lust att ta itu med det första :-)
   Ha en fin torsdag Lilla gummann!
   Birgitta

   Radera