onsdag 23 mars 2016

Snart är det påsk!

Jag har varit på resande fot i 5 dagar och landade igår kväll hemma i vårt kära gamla hus igen.
Nu var det inte direkt någon nöjestripp jag var ute på utan jag åkte till vårt grannland Finland för att vara med på min kära gudmors, tillika min mosters, begravning.
Det har varit dagar med många möten med släkten, mycket känslor och jag har åkt genom trakter med så många minnen bevarade från min uppväxttid så det känns lite konstigt att vara hemma igen i allt det hemtama. 
På något sätt känns det som om jag fortfarande befinner mig i en dåtid och inte riktigt är närvarande i nuet. Jag har tusen saker som skulle behöva göras men känner ändå ingen press. Inom mig är det helt lugnt....så där befriande lugnt som då man känner att allt ordnar sig utan att man behöver anstränga sig.
Visst behöver jag valsa runt ett varv med dammsugaren och handla mat till helgen, men har bestämt mig för att pynta om jag känner för att göra det, annars får det vara.
Tuppen står framme mesta delen av året och en fjäderkrans ska hängas upp på dörren. Blir det inget mer är det bra ändå. 
De här sista dagarna har verkligen påmint mig om att det viktigaste inte är att ha ett perfekt städat och pyntat hem utan det viktigaste är att jag får ha människorna jag älskar omkring mig, att få dela tiden med dem. Så det ska jag fokusera på, ingenting annat.

Strutonsdag, skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdag och annandag påsk. Såååå många härliga dagar för god mat och mysig samvaro. 
En riktigt fin påsk önskar jag er alla!

Kram
Birgitta


2 kommentarer:

 1. Så sant du skriver! Önskar dej också en riktigt fin påskhelg!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påskkram till dig du fina Finas mammis!

   Radera