tisdag 20 februari 2024

Pelargon Drottning Ingrid

Yyyyyeeeeiiiii! 

Pelargonen, Afrikas blå lilja och olivträdet verkar ha klarat vintern i äldsta sonens källare där förrådet har ett litet fönster som gett ljus. Var orolig för att det skulle vara för varmt, men det verkar ha gått bra för om de ser ut att må bra nu så tror jag nog de klarar sig tills det är dags att sätta ut dem.

Olivträdet och Afrikas blå lilja får stå kvar i förrådet till i maj, men pelargonen fick följa med hem för att klippas ner och få ny jord. Så nu säger jag bara: Väx lilla pelargon. Väx!

Kram och ha en fin tisdag!
Birgitta


2 kommentarer:

  1. Oj den ser mycket bättre än min som har stått på balkongen hela vintern! Nu har den fått komma in i värmen men den ser mer död än levande ut . . . skulle jag säga! Tittar på den och pratar med den varje morgon för att se något litet liv i de bruna torra grenarna. . . !!! :-/ Men icke sa nicke!
    Din kommer nog att stå i full blom fram i sommar!!! :-)
    Ha en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, hoppas det kommer skott på din pelargon! Svårt det där med optimal vinterförvaring av växter som behöver ha det både svalt och ljust.
      Tidigare har jag övervintrat växter i vår friggebod, men när allt dog en vinter för att elementet inte orkade hålla kylan borta så frågade jag grannen om jag kunde få övervintra dem i hennes garage. Grannen dog tyvärr förra sommaren så den här vintern fick växterna bo i källaren i stan. Löser det ett år i taget :-)
      Kram och fortsätt prata med pelargonen så kanske den snart visar ett litet bladskott!
      Birgitta

      Radera