torsdag 28 september 2023

Inspiration

Timmen innan vi skulle infinna oss vid hamnen för att lämna Åland och Mariehamn passade vi på att slinka in på ett anrikt gammalt café i Mariehamn för en sista gofika med min kusin och hennes make. 

Det var så mycket folk där så det gick inte att fota den helt unika interiören, men i ett hörn hängde en så inspirerande takkrona gjord av uppträdda bär på ståltråd med ringar klädda med ax av korn. Den var jag bara tvungen att föreviga för att någon gång göra en liknande till mig själv!

Säkert ett tålamodskrävande pillerarbete, men man behöver ju inte göra allt på en gång utan trä lite då och då och det går ju att förändra materialet i det oändliga.
Tänker bruna ekollon med ringar av fluffiga vassvippor, det skulle bli sååååå fint....men borra hål i hundratals ekollon vet jag inte om jag pallar med.....eller?! Ekollon har vi i alla fall i hundratal, om inte tusental, på baksidan av vårt hus. Hmmmmm......

Varma septemberkramar!
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Fantastisk krona! Nog är det väl rönnbärshängen? Ser fram emot din version.
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den vacker!....och ja, jag tror att hängena är gjorda av uppträdda rönnbär som mörknat när de torkat. Om vi hade haft rönnbär skulle jag bums ha gått ut och plockat och börjat trä, men i år finns det tyvärr inga rönnbär hos oss. I Västerås har jag sett enstaka glesa klasar, annars är det bara i trädgårdar med förädlade rönnar som det lyser rött av bär.
      Får se om jag måste vänta till nästa år med att skapa min egen krona eller om jag hittar ett bra alternativ redan i år.
      Ha en mysig fredag! Kramar
      Birgitta

      Radera
  2. Verkligen läcker lampa. . .där har någon lagt ned otaliga timmar på att få den så fin!
    Ha en Trevlig Helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har nog varit ett tålamodskrävande arbete och inget man gör om varje år utan den vackra skapelsen får hänga med så länge den är fin. Blir nog likadant för mig om jag någon gång knåpar ihop min egen takkrona :-)
      En fin helg önskar jag dig också! Kram
      Birgitta

      Radera