torsdag 21 september 2023

Vardagsrumsbord

 Länge har jag velat byta ut vårt stora vita vardagsrumsbord från det blågula varuhuset, men trots att jag letat både i fysiska butiker, på nätet och på second hand marknaden har jag inte hittat något bord som känts så där perfekt i mått, material och färg. Så vi gjorde som vi ofta gjort förut.....vi tillverkade ett egen designat bord :-)

Jag har en vän som har en vän som på beställning kan smida ihop det mesta av armeringsjärn. Så jag funderade, måttade och skissade och beställde en stomme gjord av 20mm tjocka armeringsjärn.
Trodde mig veta att det skulle bli bra, men säker var jag inte förrän jag såg stommen och kände att JAAAA, det kommer att bli jättebra :-)

Vi tog med oss tjocka golvbrädor från vår Dalagård som maken sågade till och satte ihop så jag kunde lasera med Jotuns färg "Drivved"

Lackade två gånger med helmatt trälack och så sattes skivorna på plats. Ingen annan montering behövs än att bara släppa ner dem i armeringsjärnsstommen. 
Den övre skivan har tunnare träreglar på undersidan som passar i stommens inner mått och den undre jackades ur så stommens lodräta sidor håller den på plats. Enkelt!

Det förra stora vita bordet fick ny ägare och jag saknar det inte ett endaste dugg. Det här är sååååå mycket bättre, snyggare, ruffare och tuffare!
En ny stor ljusare matta skulle vara fint.....och kuddöverdrag med lite mer liv än de enfärgade i naturellt lin vi har nu......och så en färgsprakande höstbukett med snittblommor! Vad tror ni om det? 
Jag säger som Ernst......Jag tror det skulle bli hur mysigt som helst :-)

Det är torsdag kväll, men jag skickar ändå en varm fredagskram till just DIG och önskar dig en fin helg!
Birgitta
 





6 kommentarer:

  1. Om man har möjlighet och lite hjälp kan man skapa de mest fantastiska möbler. Så gediget och snyggt! Och tänk... det finns bara i ett exemplar!
    Ha det gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det......och det finns säkert liknande bord eftersom själva modellen i sig inte är unik, men kanske finns det inte ett till exemplar precis just i den här utformningen.....i alla fall har jag inte sett det för då skulle jag ha köpt istället för att tillverka :-)
      Kram till dig Eva-Mari!
      Birgitta

      Radera
  2. Super snyggt! Det kommer ni att vara ensam om. . .!!! :-) Och en ljusare matta skulle passa utmärkt!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tror också att en både större och ljusare matta skulle binda ihop soffa, bord och fåtölj bättre. Ska kika på det vid tillfälle. Roligt att ändra om lite till höstens innemys :-)
      Hoppas du har en skön lördagkväll! Hos oss mullrar åskan och nyss smattrade regnet mot fönsterrutorna. Lyxigt att kura inne med en spännande bok. KRAM
      Birgitta

      Radera
  3. Jättesnyggt!! Jag tipsar om att testa en rostfärgad matta:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en dovt roströd matta skulle vara snyggt och tillföra lite färg. Tar med mig ditt tips!
      Ha en fin dag Skorpan. Kram
      Birgitta

      Radera